Tenis

Sjajan dan za Hrvate na turniru u Zagrebu, svi prošli u dva seta

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.05.2022.
Sjajan dan za Hrvate na turniru u Zagrebu, svi prošli u dva seta

Hrvatska će imati trojicu predstavnika u četvrtfinalu Challengera u Zagrebu. Tamo su se plasirali pobjedom u dva seta Duje Ajduković, Mili Poljičak i Nino Serdarušić...

Duje Ajduković u drugom kolu za protivnika je imao Francuza Alexandrea Müllera i uspio ga je svladati u dva seta. Prvi set dobio je u tie-breaku nakon što su obojica čvrsto držali svoj servis, a drugi je dobio sa 6:3 bez ikakvih problema.

Ajdukovića u četvrtfinalu čeka Austrijanac Filip Mišolić koji je slavio u drugom kolu protiv Kineza Shanga uz samo dva izgubljena gema.

Lijepu pobjedu upisao je Mili Poljičak koji je svladao osmog nositelja, 186. igrača svijeta Federica Gaija. Talijan je iskusan igrač, dobar za ovu Challenger razinu, međutim Poljičak igra sve bolje i zaslužio je pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Mirze Bašića, još jednog iskusnog igrača, koji je u dva seta svladao Andreja Kuznjecova.

Za sjajan hrvatski dan pobrinuo se i Nino Serdarušić koji je također u dva seta bio bolji od petog nositelja Vita Koprive. U svakom setu bio je dovoljan po jedan break za glatku pobjedu.

Sada mu slijedi mladi Španjolac Carlos Gimeno Valero koji je u dva seta nadigrao Nermina Fatića.

Challenger Zagreb, drugo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska) - Alexandre Müller (Francuska) 7:6(5), 6:3
Mili Poljičak (Hrvatska) - Federico Gaio (Italija, 8) 6:3, 7:5
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Vit Kopriva (Češka, 5) 6:3, 6:4

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!