FA Cup, finale, 14.05.2022, 17:45 h
Chelsea
Chelsea 5:6 Liverpool
Liverpool

Liverpool iz raspucavanja uzeo FA Kup, Chelseaju koban Mountov promašaj

Matej Kačan • subota, 14.05.2022.
Liverpool iz raspucavanja uzeo FA Kup, Chelseaju koban Mountov promašaj
Foto: EPA

Najstarije nogometno natjecanje na svijetu, engleski FA Kup ove je sezone pripao Liverpoolu. Redsi su svoju osmu titulu u ovom natjecanju uzeli nakon raspucavanja u finalu s Chelseajem...

Nogometaši Liverpoola uzeli su prvi od četiri trofeja za koje se bore u ovoj jako dugoj i napornoj sezoni. Liverpool je u finalu FA Kupa na Wembleyju svladao Chelsea nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon 90, a onda i 120 minuta nije bilo pogodaka ni pobjednika pa se pristupilo raspucavanju s bijele točke. Nervozu Chelseaja prvi je pokazao Cesar Azpilicueta koji je u drugoj seriji pogodio vratnicu.

Nakon toga svi su bili sigurni do pete serije kad je Sadio Mane imao priliku donijeti trofej, no njegov slabašni udarac brani Edouard Mendy. Nastavilo se zato do sedme serije kad je susret i odlučen.

Mason Mount pucao je loše, Alisson je obranio pa je Konstantinos Tsimikas u sedmoj seriji bio siguran za naslov Liverpoola, ukupno svoj osmi u povijesti najstarijeg natjecanja na svijetu.

Mateo Kovačić ipak je zaigrao za Chelsea. Premda se nekoliko dana od susreta s Leedsom govorilo o težoj ozljedi hrvatskog reprezentativca, on se našao u prvih 11 i igrao je do 66. minute.

FOTO: EPA/Neil Hall

FA Cup

finale

Chelsea5:6 **Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!