Nogomet

Dalić: 'Vlašić ima moje povjerenje, ne želim ga izgubiti, želim ga vratiti u život'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.05.2022.
Dalić: 'Vlašić ima moje povjerenje, ne želim ga izgubiti, želim ga vratiti u život'
Foto: FaH

Zlatko Dalić pozvao je nešto veći broj igrača za četiri utakmice Lige nacvija koje čekaju Hrvatsku u lipnju. Dva susreta s Francuskom te po jedan s Austrijom i Danskom, sve to u samo deset dana...

Izbornik Zlatko Dalić obrazložio je svoj popis te kojom se logikom vodio prilikom odabira igrača.

"Prvo čestitke Dinamu na titulu, čuli ste popis, pred nama su četiri zahtjevne utakimice koje će biti dobra priprema za SP. Malo će biti nezgodno jer je kraj sezone, lige završavaju ovaj tjedan, u deset dana imamo četiri utakmice i zato smo proširili kadar. Labrović je novi, Grbić je na pretpozivu, na njega računamo, ali mora braniti. Lovre Kalinić će dogovorno preskočiti ovu akciju. U obrani je Šime opet malo ozlijeđen, nadam se da će biti ok, Juranović je imao problema, ali bit će u redu. Novi stoper je Erlić kojeg pratimo i igra dobro, na lijevom boku smo dobri. Lovren ne može, još je ozlijeđen, tu je još Šutalo koji će biti s mladom reprezentacijom pa se onda priključuje nama. U vezi smo standardni i kvalitetni i dodali smo Sučića koji će biti s mladom pa se priključiti nama. Kao i Stanišić. U napadu je novi Musa, zabija golove, želimo ga vidjeti i imati jasnu sliku. Na pretpozivu su oni koje ćemo zvati po potrebi."

Raspored je jako težak, ali bodovi su želja.

"Kao i uvijek idemo po sve pobjede. To nam je cilj i želja, probat ćemo dobiti doma obje, čekaju nas i jako teška gostovanja u Kopenhagenu i Parizu. Logično je da neće Luka i Perišić igrati sve četiri utakmice, razgovarat ćemo i vidjeti kako će se osjećati. Bit će potpreebno puno razmišljanja i slaganja, nećemo moći najidealnije, odmah ćemo probati dobiti prvu pa ćemo dalje vidjeti što će biti. Mlada reprezentacija nam širi kadar i to je dobro."

Igrači će vrlo kratko biti na odmoru i onda doći na okupljanje.

"Nije lako igračima, znam i po sebi iz igračkih dana, ideš na odmor pa se vraćaš u reprezentaciju. Moramo to odraditi i biti oprezni posebno sa starijima i iskusnijima, morat ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Svi žele doći samo moramo vidjeti koliko i kako će moći. Moramo držati atmosferu i posložiti priču kako želimo."

Novo ime je Petar Musa.

"Musa je zabio 11-12 golova, radi transfer u veliki klub, pratili smo ga i u razgovoru s Igorom se odlučili za njega. Zaslužuje priliku i onda je sve na njemu. Dosad je u klubu bilo dobro, ali reprezentacija je uvijek nešto novo i drugo."

Šime Vrsaljko ima problema, ali dolazi.

"Žao mi je za Vrsaljka, ozljeda nije kao prošli put, lakša je, ali pitanje je u kakvom će biti stanju. Svakako će doći, to smo dogovorili, mislim da će biti spreman za zadnje dvije utakmice. Juranović se oporavio, ali imamo i Stanišića i Erlića koji isto može, a ako ćemo s tri onda je tu i Brekalo."

Pozvan je i Nikola Vlašić iako u klubu skoro uopće ne igra.

"Ima ih nekoliko koji nisu standradni, Vlašić ima moje povjerenje, ne želim ga izgubiti, želim ga vratiti u život, a svjestan je i on da mora igrati. Bio je među najboljima, svi smo uz njega i mora biti s nama. Pongračić je igrao dobro pa opet nije u postavi, ali treba mu dati šansu u kontekstu SP-a, moramo imati 4-5 stopera koji su kvalitetni, kroz reprezentaciju moramo dati ovim igračima kakvu takvu podršku."

HNL je došao kraju, Dalić je zadovoljan prvenstvom.

"Liga je sjajna, velika borba za titulu, četiri kluba kvalitetom se borila, ali Dinamo na kraju ipak zasluženo. Kvalitetna i dobra liga koja će dati i više za reprezentaciju. Ali mora biti kvalitetniji nastup u Europi, to nam fali, klubovi moraju ostati duže u europskim natjecanjima."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!