Rukomet

Željko Babić napušta Pelister, neće mu se obnoviti ugovor

Matej Kačan • srijeda, 18.05.2022.
Željko Babić napušta Pelister, neće mu se obnoviti ugovor
Foto: EPA

Nakaon dvije i pol godine provedene u makedonskom Eurofarm Pelisteru, nekadašnji hrvatski izbornik Željko Babić napušta klupu tog kluba sporazumnim raskidom ugovora...

Makedonski Pelister objavio je kako se neće produžiti suradnja s dosadašnjim trenerom, nekadašnjim hrvatskim izbornikom Željkom Babićem. Pelister je napisao kako su obje strane iskoristile opciju raskida na kraju sezone.

Babić je Pelister iz Bitole vodio dvije i pol godine, ali je ove sezone u ključnim susretima poražen od Vardara te je izgubio makedonski Kup, a drugim se doveo u tešku poziciju po pitanju osvajanja prvenstva.

"Željku Babiću iskreno zahvaljujemo na razvoju kluba u proteklom razdoblju od 2020. godine do danas. Bez njegove pomoći naš projekt se ne bi razvijao planiranim putem. Također izražavamo zahvalnost na ostvarenim ciljevima u europskim natjecanjima i osvojenom Superkupu Makedonije 2022.

Klub mu želi puno uspjeha u daljnjem radu, a vrata našeg kluba uvijek će biti otvorena za profesionalce poput njega", poručili su iz Pelistera.

Osim Eurofarma, Babić je kao izbornik vodio hrvatsku reprezentaciju, a bio je i u Gorenju Velenje te Meškovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!