Tenis

Ni Simon nije imao šanse, sjajni Čilić u osmini finala ide na Medvjedeva!

Matej Kačan • subota, 28.05.2022.
Ni Simon nije imao šanse, sjajni Čilić u osmini finala ide na Medvjedeva!
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnim igrama na drugom Grand Slamu sezone. Čilić je osminu finala Roland-Garrosa izborio sigurnom pobjedom nad Gillesom Simonom...

Nema kraja sjajnoj formi Marina Čilića na Roland-Garrosu. Prvi hrvatski reket na turniru je u tri pobjede izgubio samo jedan set i kao 20. nositelj obavio je posao ulaska u osminu finala i 16 najboljih na turniru.

Tamo ga čeka Daniil Medvjedev, drugi nositelj koji je veliki favorit, ali neće Marin s ovakvom formom biti lak zalogaj za Rusa koji se tek oporavio od duge ozljede i zemlja mu nije najbolja podloga.

Čiliću je suparnik u subotu bio domaći predstavnik poznatog imena, iskusni Gilles Simon čija je karijera ipak na zalasku pa je u turnir ušao kao tek 158. igrač svijeta.

Marin je znao gubiti i od tako nisko rangiranih, ali ovaj put nije dopustio da ga išta smete. Ušao je furiozno i sigurno pa prvi set uzima bez izgubljenog gema za pola sata, dok je i u drugom otvorio s 5:1 prije kratkog opuštanja, ali ipak završava sa 6:3.

U trećem setu Čilić radi break za 2:1 nakon čega Simon zove medicinski time-out, ali ni to nije pomoglo Francuzu jer Marin drži svoj servis, usput uzima još jedan break i dovršava posao za manje od dva sata igre.

Roland-Garros, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 20) - Gilles Simon (Francuska) 6:0, 6:3, 6:2

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!