Nogomet

Početak finala kasnio pola sata zbog očajne organizacije, policija suzavcem tjerala navijače

Matej Kačan • subota, 28.05.2022.
Početak finala kasnio pola sata zbog očajne organizacije, policija suzavcem tjerala navijače
Foto: EPA

Velika mrlja na finalu Lige prvaka bit će oranizacija utakmice i kašnjenje zbog zastoja pri ulasku navijača na stadion, a onda i eskalacije situacije ispred ulaza...

Veliki dan za europski nogomet, finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola nažalost je obilježeno ružnim stvarima, kašnjenjem utakmice nakon organizacijskog kaosa i, na kraju, naslinim pokušajem navijača da uđu na stadion i naslinim odgovorom policije.

Naime, izvještaji britanskih novinara s terena govore da se dio Liverpoolovih navijača nije pustio u stadion ni nakon dva sata čekanja, a za sve je kriva loša organizacija i jako uski koridori pri ulasku na stadion.

U početku je sve bilo mirno, ali kako se utakmica bližila je situacija eskalirala. Kasnio je na stadion i autobus s igračima Liverpoola jer se cesta nije očistila. Prvo je UEFA poslala obavijest o kašnjenju od 15 minuta zbog kasnog dolaska navijača Liverpoola, a početak je potom pomaknut na 21:30.

Stigle su i vijesti da su navijači Liverpoola revoltirani pokušali probiti policijski perimetar i nasilno ući u stadion, a možda su neki u tome i uspjeli. Policija je uzvratila i suzavcem tjerala navijače od ograde.

Na kraju je, čini se, ipak sve riješeno, tribine su se napunile i utakmica je krenula. No, ostat će velika mrlja i ružna tema oko ove utakmice u danima koji slijede.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!