Košarka

Zadrani puni optimizma: 'Ako uđemo maksimalno fokusirani, možemo očekivati pozitivan ishod'

Branimir Korać • nedjelja, 29.05.2022.
Zadrani puni optimizma: 'Ako uđemo maksimalno fokusirani, možemo očekivati pozitivan ishod'

Pred košarkašima Zadra prvo je gostovanje u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva protiv Cibone. Cibona odmornija čeka ovaj dvoboj, igrala je samo dvije utakmice u polufinalu dok je Zadar igrao jednu više.

Trener Zadra Srđan Helbich priprema svoju momčad za susrete s Cibonom, nema tu nekih velikih nepoznanica, momčadi se predobro poznaju.

"Nismo imali puno vremena za pripremu utakmice, za razliku od Cibone koja je polufinalni ogled završila u dvije utakmice. Domaćini su, u dobrom su ritmu, dobroj formi, a tijekom cijele sezone imali su najmanje oscilacija u ritmu i formi i neće nam biti lagano. Ukoliko uspijemo iskontrolirati njihovu tranziciju i napadački skok imat ćemo šanse i mislim da ćemo moći parirati. Sve ovisi o situaciji u kojoj ćemo mi biti nakon ovog iscrpnog polufinala. Ako se uspijemo rekuperirati, ako budemo igrali dobro u obrani kao u zadnje dvije utakmice protiv Splita, mislim da ćemo imati šanse.", kaže Helbich.

Helbich očekuje veliki doprinos od Trevora Thompsona koji zna što mu je činiti.

"Mislim da je ključ za dolazak do pobjede jednak kao u utakmici sa Splitom. Bit će ključno kontrolirati skok, Cibona je ekipa koja voli trčati u kontru i zabijati lake poene i moramo to spriječiti dobrim skokom. Moramo razumjeti svoje zadatke, igrati fizički i mislim da ćemo s time doći u dobru poziciju da prvi odskočimo i dođemo kući s prilikom za osvojiti titulu."

Iskusni Aleksandar Bursać vjeruje u suigrače i sebe i nada se pozitivnom ishodu.

"Iza nas je jedna turbulentna sezona. Bilo je dosta ozljeda, promjene trenera i igrača, ali usprkos svemu uspjeli smo se plasirati u finale. Znamo što finale nosi i mislim da se ne trebamo puno obazirati na protivnika, trebamo skupiti naše redove i mislim da je jedini način da se titula osvoji taj da uđemo maksimalno fokusirani s najvećom energijom do sada. Mislim da u tom trenutku možemo očekivati ishod pozitivan po nas. Sutra kreće serija i zaista vjerujem u moje momke i moj tim, siguran sam da ćemo sve to prenijeti i na parket."

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!