Nogomet

Liga A: Španjolci i Portugalci remizirali, Česima prva pobjeda

Branimir Korać • četvrtak, 02.06.2022.
Liga A: Španjolci i Portugalci remizirali, Česima prva pobjeda
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta Lige A Lige nacija, a u središnjem dvoboju večeri Španjolska i Portugal su remizirali 1:1 dok su Česi bili bolji od Švicarske...

Španjolska i Portugal nastup u Ligi nacija otvorili su remijem u Sevilli na Benitu Villamarinu rezultatom 1:1. Bili su domaćini nešto bolji, imali su prednost do završnice, ali nisu izdržali i Portugal je izborio remi.

Španjolska je povela u 25. minuti nakon odličnog kontranapada u kojem su ključnu ulogu igrali Sarabia i Morata, Sarabia je pronašao Moratu koji je zabio za vodstvo.

Portugalci su uspjeli poravnati preko Ricarda Horte nakon dodavanja Joaa Cancela u 82. minuti, do kraja susreta Španjolska je prijetila i imala prilika za pobjedu, ali nije ih iskoristila.

Dobar ulazak u Ligu nacija imali su Česi koji su slavili s 2:1 kod kuće protiv Švicarske. Švicarci su propustili priliku uzeti barem bod, imali su dovoljno prilika, ali nisu izdržali.

Češka je odlično krenula i povela golom Jana Kuchte u 11. minuti, isti igrač imao je lijepu priliku sredinom prvog dijela za povećanje vodstva, ali nije zabio.

Kazna je stigla u završnici prvog dijela kada Noah Okafor lijepim pogotkom zabija za 1:1.

U drugom dijelu Vladimir Coufal rano je zatresao vratnicu, no što nije napravio on, napravio je Djibril Sow koji je skrenuo loptu u svoju mrežu za 2:1. Pokušavali su Švicarci doći do novog poravnanja, ali nisu uspjeli.

Liga A, prvo kolo:
Španjolska - Portugal 1:1
Češka - Švicarska 2:1

FOTO: EPA/LUKAS KABON

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Češka2:1Švicarska
Španjolska1:1Portugal
1Španjolska 68:5+311
2Portugal 611:3+810
3Švicarska 66:9-39
4Češka 65:13-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!