Nogomet

Modrić: 'Nakon ovakve sezone dođe deset dana s četiri utakmice, ali nas se ništa ne pita'

Branimir Korać • nedjelja, 05.06.2022.
Modrić: 'Nakon ovakve sezone dođe deset dana s četiri utakmice, ali nas se ništa ne pita'
Foto: FaH

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku od prve minute protiv Francuske. Unatoč nagomilanom umoru nakon teške sezone, očekuje da se Hrvatska podigne i proba pobijediti Francusku...

Poraz od Austrije nitko nije očekivao, ali on se mora što prije zaboraviti i Hrvatska se mora pokrenuti i okrenuti ostalim dvobojima, smatra Luka Modrić.

"Ne možemo se previše osvrtati na ono što je bilo i moramo gledati prema naprijed, imamo puno utakmica ispred nas. Nije dobro izgubiti, ali on nekad i dobro dođe da vidimo gdje smo griješili i što trebamo popraviti. Nikada nije lako pobijediti ako nisi pravi, a mi nekidan nismo bili dobri. Danas svi igraju nogomet i nije lako doći do pobjede."

Francuzi su uredno neugodni za Hrvatsku koja nikako ne može do pobjede u međusobnim dvobojima. U ovaj susret ulaze i jedni i drugi sa startnim porazom.

"Ne trebamo gledati druge nego moramo biti fokusirani na nas. Čeka nas jako teška utakmica, naš omjer s Francuskom nije dobar i čekamo i dalje tu pobjedu. Moramo svi vjerovati da to možemo ostvariti već sutra, igramo kod kuće, bit će pun Poljud i to nam treba biti još jedan motiv. Možda prekinuti taj crni niz i pobijediti ih."

Luka nikako nije zadovoljan ovim brutalnim rasporedom.

"Nemamo drugog izbora, moramo se skupiti i dati maksimum. Svima je teško i to ne smije biti isprika. Naravno da nije lako kada ti nakon ovakve sezone dođe deset dana s četiri utakmice, ali nas se ne pita. Dođeš u takvu situaciju i jednostavno moraš igrati bez obzira kakvo je stanje. Mogle su se te utakmice staviti na tri mjeseca, ovo je mini turnir u deset dana. Moramo izvući zadnji atom snage i tako se pripremamo za sutra, tu smo i moramo biti spremni sto posto."

Atmosfera u reprezentaciji je i dalje dobra, bez obzira na očajan dan protiv Austrije.

"Bez obzira na ovaj težak poraz atmosfera je dobra i pozitivna, nema spuštenih glava, nema ni vremena za depresije i žaljenje zbog onoga što se dogodilo. Moramo se skupiti, odigrati najbolje što možemo i dati maksimum te se nadati pozitivnom rezultatu."

U reprezentaciji je ponovno i ponešto mladih igrača koji su se dobro snašli.

"Super su se snašli, neki su tu već neko vrijeme, neki se tek priključuju. Sve su to kvalitetni mladi igrači koji su budućnost Hrvatske i na koje možemo računati."

Tribine će biti pune, ulaznice su rasprodane i ponovno se oček8uje sjajna atmosfera.

"Volimo igrati na Poljudu, svaki put je bila sjajna atmosfera i tako očekujemo i sutra. Nadam se da će nam biti dodatni podstrek za što bolji rezultat."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!