Nogomet

Deschamps: 'Zadovoljan sam, ali ne potpuno. Hrvatska je bila dobra pa ne treba žaliti'

HINA, Matej Kačan • utorak, 07.06.2022.
Deschamps: 'Zadovoljan sam, ali ne potpuno. Hrvatska je bila dobra pa ne treba žaliti'
Foto: FaH

Slične dojmove kao i Hrvati, nakon remija na Poljudu imao je francuski izbornik. On misli da su Francuzi mogli i do većeeg vodstva, ali je na kraju i bod dobar...

Francuski izbornik Didier Deschamps također je komentirao remi na Poljudu. Kao i kod Hrvata, i kod Francuza je dojam ostao da je bod dobar, ali i da je momčad mogla više.

"Uglavnom sam zadovoljan, ali ne u potpunosti. Mogli smo udvostručiti vodstvo, ali na kraju smo primili gol i nismo uspjeli zapečatiti pobjedu. Ali rezultat je zadovoljavajući", kazao je strateg svjetskih prvaka.

On je nakon poraza od Danske napravio 10 promjena u sastavu, a rekao je da želi na svim pozicijama isprobati sve opcije prije Katara.

"Bilo je puno promjena. Često sam kritiziran zbog svog stila igre, ali ja pokušavam najbolje staviti na svoje pozicije. Ovo je naša prilika da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo i isprobamo sve mogućnosti koje imamo. Koristimo ovo natjecanje najbolje što možemo", dodao je.

Deschamps iznimno cijeni Hrvatsku i izbornika Zlatka Dalića.

"Ne treba puno žaliti za pobjedom jer su Hrvati bili dobri, remi je pravedan ishod. Nije nam to isprika, ali bili smo bez dosta najboljih igrača. Što se Hrvatske tiče, izbornika Dalića iznimno cijenim kao izbornika i čovjeka. Često se susrećemo i pričamo još od nakon SP. Neću ulaziti u detalje razgovora", rekao je izbornik.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!