Košarka

Helbich: 'Znali smo da ovakvom obranom možemo dobiti, idemo se sad potući za pehar'

Matej Kačan • srijeda, 08.06.2022.
Helbich: 'Znali smo da ovakvom obranom možemo dobiti, idemo se sad potući za pehar'
Foto: FaH

Trener Zadra Srđan Helbich i šuter Antonio Jordano zadovoljni su pobjedom nad Cibonom i izborenom majstoricom, a obojica su podcrtala obranu u ovoj napadački siromašnoj partiji...

Nakon što je u trećoj utakmici imao jako mnogo problema, kako na terenu, tako i van njega, Srđan Helbich ipak je za četvrtu uspio smiriti i pripremiti ekipu, a na kraju i izboriti pobjedu.

Zadru slijedi majstorica i zadnja utakmica sezone, a Helbich je za četvrtu imao spreman recept - obranu "krvavih koljena". Čini se po izgledu serije da će se istim pristupom morati izaći i u Zagrebu.

"Moram čestitati momcima na fenomenalnoj, fanatičnoj borbi. Od kraja zadnje utakmice do početka ove utakmice sam ih uvjeravao da ponovimo jednaku obrambenu utakmicu kao što smo i odigrali, bez obzira kako izgledali u napadu. Vjerovao sam da ćemo pogoditi neki šut iz vana, ali kažem, rekao sam da ćemo s ovakvom obranom dobiti utakmicu i dobili smo", rekao je.

Od dvije velike boljke Zadra, kontrole skoka i obrane trice, Cibona je sama promašajima riješila jednu, a Zadrani su uspjeli dominirati u reketu.

"Iskontrolirali smo napadački skok, koji je njima iz drugog napada donio 17 poena, a u ovom susretu to nije bio slučaj, već smo mi imali više poena iz druge šanse. Čestitam i Ciboni na dobroj partiji, i sad nas čeka potući se za pehar u Zagrebu. Još bih pohvalio navijače i nadam se da će nas u nekom pristojnom broju podržati u Zagrebu, jer nam je u onoj utakmici u Splitu baš to puno značilo", poručuje trener Zadra.

Antonio Jordano u utakmici slabog šuta nije bio na terenu gdje se dobro snalazi, ali nije odustajao, zabio je bitnu tricu nakon nekoliko vezanih promašaja, a odigrao je dobro u razigravanju suigrača i u obrani.

"Znali smo što nam ova utakmica donosi i da moramo ući maksimalno fokusirano i agresivno. Mislim da smo ispoštovali sve što smo dogovorili s trenerima u svlačionici, sveli smo Cibonu na 59 poena uz dobru obranu. Iako nas šut nije služio upisali smo pobjedu tako da mislim da imamo razloga za slavlje, i da u Zagreb idemo s realnim šansama da obranimo naslov i trofej vratimo u Zadar. Zahvalio bih se i navijačima na odličnoj atmosferi i podršci", kaže Jordano.

FOTO: HINA/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!