Ostali sportovi

Ramsi troše za obranu naslova: Nakon Donalda, bogati ugovor dobio i Kupp

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 09.06.2022.
Ramsi troše za obranu naslova: Nakon Donalda, bogati ugovor dobio i Kupp

Aktualni NFL prvaci LA Ramsi skupo plaćaju zadržavanje ključnih karika u osvajanju naslova, pa će tako u obranu titule s bogatim ugovorom nakon Donalda krenuti i hvatač Cooper Kupp...

Pobjednici Super Bowla Los Angeles Ramsi i dobitnik MVP nagrade u tom dvoboju Cooper Kupp dogovorili su trogodišnje produženje njegovog postojećeg ugovora vrijedno 80 milijuna američkih dolara, čime će postati jedan od najbolje plaćenih NFL igrača na poziciji hvatača.

Kupp tako ostaje vezan za Ramse u sljedećih pet godina u kojima bi trebao zaraditi 110 milijuna dolara.

Ovaj 28-godišnji WR je bio proglašen i najboljim ofenzivnim igračem u prošloj sezoni u kojoj je imao 145 uspješnih hvatanja za 1945 jardi i 16 polaganja (touchdown).

U velikom finalu NFL doigravanja protiv Cincinnati Bengalsa imao je osam uhvaćenih lopti za 92 jarda što je uključivalo i dva polaganja, uključujući i ono koje je Ramsima donijelo pobjedu i trofej Vincea Lombardija.

Unatoč značajnom povećanju plaće, Kupp neće biti najbolje plaćeni hvatač u ligi. Ispred njega će po godišnjim primanjima ostati Tyreek Hill (Miami Dolphins), Davante Adams (Las Vegas Raiders), DeAndre Hopkins (Arizona Cardinals), A.J. Brown (Philadelphia Eagles) i Stefon Diggs iz Buffalo Billsa.

No, to Kuppa nimalo ne smeta, sudeći prema izjavama koje je dao još u travnju, kad su ga upitali misli li da bi trebao biti najbolje plaćeni hvatač u ligi.

"Mislim da postoji ono što je pošteno za obje strane, za mene i za ovaj klub. To želim. Nije mi namjera nadmetati se s bilo kim. Ne želim se uspoređivati s drugima."

Kupp je postao drugi igrač Ramsa koji je ovaj tjedan dogovorio produženje ugovor s NFL prvacima. Prvi je to učinio ponajbolji obrambeni igrač lige Aaron Donald koji će imati mogućnost zaraditi 95 milijuna dolara u sljedeće tri sezone, čime je postao najbolje plaćeni igrač u povijesti NFL-a koji ne igra na poziciji quarterbacka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviNFL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!