Sportnet

Sjajan dan za Hrvate na DOBRO World Cupu, zlata uzeli Seligman i Benović

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Sjajan dan za Hrvate na DOBRO World Cupu, zlata uzeli Seligman i Benović
Foto: FaH

Odlični nastupi hrvatskih gimnastičara na DOBRO World Cupu u Osijeku. Zlata u svojim disciplinama uzeli su Aurel Benović na parteru te Robert Seligman na konju s hvataljkama...

Fantastičnu izvedbu na parteru odradio je Aurel Benović na DOBRO Wolrd Cupu u Osijeku, a to mu je priskrbilo ocjenu 14.733 i zlato pred domaćom, osječkom publikom. Iza sebe je ostavio turskog kolegu Adema Asila s 14.533 te Nijemca Toma Schultzea koji je dobio ocjenu 14.033.

"Ne mogu biti nezahvalan i reći da mi nije drago, preponosan sam, prvo zlato u mom rodnom gradu, nadam se da će biti toga još. Sad ću napraviti malu stanku, odmoriti, otići na more i nastaviti se dalje pripremati za Europsko prvenstvo koje je još bitnije, još važnije i na kojemu se nadam da ću i pojačati svoju početnu ocjenu vježbe i tamo ući u finale i boriti se za medalju", kazao je Benović, prenosi HRT.

Nije se uspješan hrvatski dan zaustavio na tome, već je dodano još jedno zlato. Drugi na vrhu postolja je Robert Seligman na konju s hvataljkama. On je u svom oproštajnom nastupu dobio ocjenu 13.866 te je bio bolji od Turčina Ahmeta Ondera s 13.666 te Caia Souze s 13.633.

Filip Ude također je nastupio, ali je s 13.233 završio peti nakon što je imao najbolji rezultat u kvalifikacijama.

"Što reći? Jedan pozitivno ludi sportski dan, fantastična izvedba, baš onakva kakvu sam priželjkivao i ostvarenje najluđih snova, a to je zlatna medalja i oproštaj. To je zahvala osječkoj publici koja bezuvjetno podržava cijelu hrvatsku gimnastičku reprezentaciju, posebno nas Osječane već 13 godina zaredom", rekao je Seligman za HRT.

On je ujedno i ranije najavio da mu je ovo posljednji nastup na Svjetskom kupu u Osijeku pa se oprostio zlatom pred svojom publikom, kao što je ranije zlato u svom gradu osvojio Benović.

"Ni u najluđim snovima to nisam mogao očekivati. Čestitke Aurelu Benoviću, velikoj nadi hrvatskog sporta, dečku koji već sada ima vježbu koja je konkurentna za medalje na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama i onda nas dva veterana u finalu, Filip Ude i ja. Ude je, nažalost imao tu nesreću, ponestalo mu je snage pri saskoku. Ja sam sjajno otvorio finale, drugi sam nastupio, napravio vježbu bez ijedne veće pogreške. Najljepši mogući način, zlatna medalja, presretan sam i zahvalan", zaključio je Seligman.

FOTO: HINA/Mario Mrkonjić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!