Nogomet

Irci svladali Škote u otočkom dvoboju, Farski Otoci bolji od Litve

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Irci svladali Škote u otočkom dvoboju, Farski Otoci bolji od Litve
Foto: EPA

U 18 sati odigrana su još dva susreta trećeg kola Lige nacija, a na rasporedu su bili dvoboji u Skupinama 1 Lige B i C. Pobjede su odnijeli domaćini Irska i Farski Otoci...

U Skupini 1 Lige B na vrhu skupine ostala je usamljena Ukrajina. Škoti su mogli doći do druge pobjede i izjednačiti se, ali su teško poraženi na gostovanju kod Irske u otočkom dvoboju.

Irci su dosad gubili od Armenije i Ukrajine minimalnim rezultatima, ali odigrali su napokon pravu utakmicu i do poluvremena je već u Dublinu bilo 2:0.

Golovi su pali u malom razmaku, u 20. minuti otvorio je Alan Browne nakon kornera, a osam minuta kasnije 2:0 postavlja Troy Parrott, opet glavom. U drugom dijelu Michael Obafemi postavio je konačan rezultat, a Irci su zabili i u 63. no taj je pogodak poništen nakon VAR prvjere zbog zaleđa.

Irska je tako potpuno izjednačila skupinu jer iza Ukrajine sa šest, tu su tri ekipe s po tri boda. Irci će u posljednjem dvoboju lipnja gostovati u Poljskoj kod Ukrajinaca, dok Škoti idu u Armeniju.

U Skupini 1 Lige C odigrao se dvoboj donjeg dijela skupine. Nakon dva kola i Farski Otoci i Litva imali su po dva poraza, od Turske i Luksemburga, a nakon trećeg na dnu ostaje Litva koja je poražena u gostima.

Poveli su Litavci u šestoj minuti preko Cernycha, ali do poluvremena su okrenuli Davidsen i Andreasen i tako je ostalo do samog kraja.

Liga nacija, treće kolo:
Irska - Škotska 3:0
Farski Otoci - Litva 2:1

FOTO: EPA/Aidan Crawley

Liga nacija 2022., Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ukrajina3:0Armenija
Irska3:0Škotska
1Škotska 611:5+613
2Ukrajina 610:4+611
3Irska 68:7+17
4Armenija 64:17-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!