Nogomet

Salah: 'Bio sam šokiran svojim plasmanom u glasanju za Zlatnu loptu 2021.'

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Salah: 'Bio sam šokiran svojim plasmanom u glasanju za Zlatnu loptu 2021.'
Foto: EPA

Liverpoolov Mohamed Salah silno želi osvojiti Zlatnu loptu, a u razgovoru za L'Equipe otkrio je da je ostao neugodno iznenađen kad je vidio svoje mjesto u poretku za nagradu 2021. godine...

Egipatski nogometaš Mohamed Salah već je godinama u Liverpoolu jedan od najboljih nogometaša svijeta, ali nikako da svoji Zlatnu loptu. Nadao se tome prošle godine, ali je završio jako nisko u glasanju, te sam priznaje da ga je to neugodno iznenadilo.

"Htio sam osvojiti i pridružiti se Georgeu Weahu kao jedinom Afrikancu. Istina je da sam bio šokiran sedmim mjestom 2021. Ove godine mi poraz od Reala ne ide u prilog, premda sam odigrao dobru utakmicu u finalu", kazao je Salah.

No, on smatra da je odigrao sezonu i godinu vrijednu osvajanja Zlatne lopte, ili barem razgovora o tome.

"To ne poništava sve što sam postigao zadnjih mjeseci. Pričekajmo glasanje. I ako ne osvojim Zlatnu loptu 2022., napravit ću sve što mogu da pobjednik budem sljedeće godine", rekao je.

Egipćanin se još ne miri s porazom od Reala, posebno s obzirom na igru.

"Zaslužili smo pobjedu, imali smo više šansi. Imao sam dva ili tri zicera, ali Courtois je upisao iznimne obrane. To je njegov posao, zato ga je Real i doveo. Bila je to njegova večer", rekao je, pa je istaknuo jedan uzor iz Reala što se tiče kompletne igre:

"Razumijem što Benzema govori, on se ne vidi samo kao strijelac, već zna da utječe na igru Reala u svakom aspektu. Kao i ostali, i ja želim da se na mene gleda kao na najboljeg na svijetu. U Liverpoolu svi trče za onog drugog. Ako se ja ne borim za obranu, neće ni oni za mene. Moram biti primjer, prvi u pritisku i žrtvovati se za ekipu", kaže Salah.

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!