Košarka

Ridl i Žilavec za odluku o smjeni saznali iz medija, uz njih odlazi i glasnogovornik

Matej Kačan • utorak, 14.06.2022.
Ridl i Žilavec za odluku o smjeni saznali iz medija, uz njih odlazi i glasnogovornik
Foto: FaH

Dosadašnji direktor KK Zadra Željko Žilavec i sportski direktor Zvonimir Ridl nakon odluke o smjeni ostali su iznenađeni jer su za to saznali iz medija, a uz njih odlazi još jedan zaposlenik kluba...

Jutro nakon što je u sitnim satima od predsjednika NO KK Zadar Ante Rubeše stigla potvrda kako je Nadzorni odbor smijenio Željka Žilavca i Zvonimira Ridla, stigle su i reakcije od dosadašnjeg direktora i sportskog direktora.

Premda je Ridl u ranijim istupima najavljivao da očekuje svoju smjenu, njega i Žilavca je vijest zatekla jer, kako kažu, za odluku su saznali iz medija.

"Jutros, kao i cjelokupna javnost, saznao sam za odluke Nadzornog odbora KK Zadar. Za sada ne mogu komentirati navode iz medija dok ne dobijem pismeno očitovanje Nadzornog odbora, a na temelju kojeg ću onda moći dati konkretniju izjavu", rekao je Žilavec, prenosi Zadarski.hr.

U istim notama reagirao je i Ridl, a čeka se samo pravno i formalno očitovanje odluke koja je izglasana kasno navečer u ponedjeljak.

"Malo me je zatekla odluka Nadzornog odbora s obzirom da sam o svemu saznao iz medija. Naravno da očekujem pismeno očitovanje te njihove odluke o raskidu suradnje, a onda nakon toga ću se više očitovati", kaže.

Uz njih dvojicu, sprema se još jedan odlazak. Toni Jeričević, glasnogovornik i voditelj marketinga kluba samoinicijativno odlazi s ljudima s kojima je surađivao i koji su ga doveli u Klub, premda njega NO nije smijenio:

"Direktor Željko Žilavec se prema meni odnosio s poštovanjem na poslu i u određenim situacijama čak i zaštitnički. Imam samo riječi hvale za osobu koja se na razgovoru za posao odlučila za mene. Sukladno svojim ljudskim načelima ostajem vjeran ljudima koje smatram svojim timom i odlazim s njima kada se to pravno materijalizira. Tužan sam jer napuštam senzacionalan posao i kolege koje sam vrlo brzo zavolio. Nedostajat će mi svi ljudi oko kluba, posebno navijači i ultra-dinamična radna atmosfera.

Novom timu u KK Zadar i svom voljenom Klubu želim sve samo najbolje", poručio je Jeričević.

FOTO: HINA/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!