Nogomet

Naletilić: 'S obzirom na pravila od 2023. godine, klubovi će pokušati sada što više investirati'

Branimir Korać • petak, 17.06.2022.
Naletilić: 'S obzirom na pravila od 2023. godine, klubovi će pokušati sada što više investirati'
Foto: EPA

Prijelazni rok tek je počeo, a već su krenuli veliki transferi. Nogometni menadžer Marko Naletilić tvrdi kako je to tek početak i bit će ih još...

Uefa pokušava kontrolirati situaciju na tržištu i prekomjerno trošenje klubova te je novim pravilima malo postrožila situaciju, ali ona će stupiti na snagu tek kroz neko vrijeme, vjerojatno od zime 2023., smatra Marko Naletilić.

"Iako smo do sada vidjeli da se nekakvi novi pravilnici nisu na najbolji mogući način interpretirali, klubovi su uvijek uspjeli pronaći neke drugačije financijske kanale isplaćivanja transfera i financiranja. Ovo izgleda dosta radikalno, pravi efekt će se tek sad vidjeti nakon ove tri kalendarske godine, jer su sad dozvolili klubovima veće minuse, povećali su ih s 30 na 60 milijuna eura. S druge strane, smanjili su mogućnost trošenja od ukupnog prihoda kluba na 70 posto. Tako da će se sljedeće tri godine to implementirati. Mislim da će se to početi provoditi doslovno od sljedećeg prijelaznog roka, odnosno od zime 2023", kaže za Novu TV Naletilić.

Već su odrađeni veliki transferi Haalanda, Tchouamenija i Nuneza, a Naletilić najviše vjeruje u uspjeh norveškog napadača.

"To sad ovisi o osobnosti igrača. Od ova tri dosad odrađena velika transfera najmanje me brine razvoj Haalanda, mislim da će on bez problema podnijeti taj pritisak."

Radi se na još nekim velikim transferima, a prednjače Parižani.

"Od strane PSG-a prije svih, on se misli pojačavati i već radi na Škriniaru iz Intera i to će biti isto veliki transfer za obrambenog igrača. Sigurno će biti još toga, posebno jer nas očekuju nova pravila na tržištu pa će klubovi koji to mogu pokušati sada što više investirati."

Što se tiče hrvatskih igrača, oni su uvijek zanimljivi tržištu.

"Luka Ivanušec je na tržištu, mladi Lukas Kačavenda, bit će tu još nekih događanja, možda vratar Osijeka Ivušić, iako je prerano možda čak i Šutalo. Od naših koji igraju vani najtraženiji je Gvardiol iz Leipziga."

FOTO: EPA/Javad Parsa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!