Ostali sportovi

Budućnost europskog juda se natječe u Poreču

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 21.06.2022.
Budućnost europskog juda se natječe u Poreču

Dva dana uoči početka Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno još jedno veliko judo događanje koje se održava u Hrvatskoj.

Nakon uspješnog Olimpijskog trening kampa, koje je prošli tjedan u dvorani Intersport okupio 600 vrhunskih judaša i judašica iz cijelog svijeta, vrijeme je za budućnost juda. Više od 420 europskih kadeta se u Poreču, u dvorani Intersport, od četvrtka 23. do nedjelje 26. lipnja, natječu za titule europskih prvaka.

"Ponosni smo što smo dugogodišnji partner Hrvatskog judo saveza u brojnim judo događanjima. I ove godine infrastruktura Plave Lagune u svoj svojoj kvaliteti i mogućnostima potpomaže trening kampove, radionice i velika natjecanja kao što je Europsko prvenstvo za kadete. Želimo svim gostima ugodan boravak", rekao je Damir Mendica, član uprave Plave Lagune d.d..

"Kada je sve stalo zbog pandemije, judo je bio taj kojem smo se okrenuli i koji je pokrenuo događanja u Poreču. Zato mi je posebno drago da nastavljamo s aktivnostima i da će se brojni stranci, pogotovo mladi sportaši, upoznati s Porečom kao destinacijom, da bi kasnije mogli i sami dolaziti", rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

U ime Grada Poreča dobrodošlicu svima izrazio je i gradonačelnik Loris Peršurić:

"Čestitam Hrvatskom judo savezu i g. Lindiju na nastavku organiziranja vrhunskih događanja, kao i na izboru za potpredsjednika Europske judo unije. Grad Poreč je prijatelj sporta i prijatelj juda te ćemo uvijek pomagati kako god možemo. Dobro došli i ove godine u Poreč."

Više o samom natjecanju rekao je dopredsjednik Hrvatskog judo saveza, Dean Bogić:

"Ovo je top natjecanje za kadete na svjetskoj razini. Važno je za mlade judašice i judaše da se mogu boriti protiv najboljih u svojoj kategoriji i zato nam je drago da smo mogli omogućiti našim natjecateljima, 10 judašica i 10 judaša, da se na svom, domaćem tatamiju bore za europske medalje. Nezahvalno je prognozirati bilo što, ali imamo svoje adute, od kojih možemo izdvojiti Janu Cvjetko, Marćelinu Vranješ i Brunu Rozgu."

O percepciji Poreča i Hrvatske kao organizatora vrhunskig judo događanja, govorio je novoizabrani potpredsjednik Europske judo unije, Hrvoje Lindi:

"Svima je užitak doći u Poreč, u smještaj i svu drugu infrastrukturu Plave Lagune, kao i na događanje koje organizira iskusni tim Hrvatskog judo saveza. Ove godine imamo i dodatne aktivnosti u segmenti inkluzivnog juda, kojim želimo dodatno pokazati kako je judo zaista više od sporta. Pozivam sve zainteresirane, goste i domaćine, da kupe ulaznicu za Europsko prvenstvo i dođu krajem tjedna u dvoranu Intersport. Prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, za domove za nezbrinutu djecu u Slavoniji, tako da svojim dolaskom i pomažu drugima."

Europsko prvenstvo počinje u četvrtak 23. lipnja, a nakon jutarnjih kvalifikacija slijedi finalni blok. Svečano otvorenje prvenstva je u petak 24. lipnja, u 16 sati, kada će program upotpuniti i demonstracija juda članova judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice. Ulaznice se mogu nabaviti na sustavu za ulaznice Entrio.hr.

Foto: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!