Vodeni sportovi

Odlično prvo poluvrijeme dovoljno hrvatskim vaterpolistima za glatku pobjedu protiv Njemačke

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.06.2022.
Odlično prvo poluvrijeme dovoljno hrvatskim vaterpolistima za glatku pobjedu protiv Njemačke
Foto: FaH

Nakon remija protiv Grčke u prvom kolu, hrvatski vaterpolisti u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva svladali su Njemačku s 13:9...

Kao što se i očekivalo, Hrvatska je odradila dobru utakmicu protiv Njemačke i upisala prvu pobjedu na ovom Svjetskom prvenstvu. Međutim ne sve četiri kvalitetne četvrtine, prvo poluvrijeme bilo je jako dobro, treća dionica također nije bila loša, ali zadnjih osam minuta navuklo je ljutnju Ivice Tucka

Počelo je sjajno, Hrvatska je od početka preuzela konce igre, već u 17. sekundi Josip Vrlić doveo ju je u vodstvo i počelo se ostvarivati ono što su neki najavljivali, pobjeda nije dolazila u pitanje.

Sa svakom minutom to je postajalo sve jasnije pa je Hrvatska u završnici prvog poluvremena imala ogromnih 8:1.

U trećoj dionici Nijemci su zaustavili ogromno hrvatsko odvajanje i spriječili su stvaranje još veće razlike. Ipak, uoči zadnje dionice Hrvatska je imala vrlo visokih 10:4.

Ta velika prednost malo je uspavala hrvatske reprezentativce koji su dopustili Njemačkoj seriju 3:0 na otvaranju zadnje dionice. Ljutiti Ivica Tucak tada je pozvao minutu odmora, probudio svoje igrače i do kraja susreta Hrvatska je ipak iskontrolirala dvoboj.

U hrvatskim redovima po tri gola postigli su Ivan Krapić i Andrija Bašić, a kod Njemačke Lukas Kuppers postigao je tri gola.

SP vaterpolo, drugo kolo:
Hrvatska - Njemačka 13:9

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!