Vodeni sportovi

Barakude u drugom poluvremenu slomile Japance i pobjedom zaključile grupnu fazu

Matej Kačan • subota, 25.06.2022.
Barakude u drugom poluvremenu slomile Japance i pobjedom zaključile grupnu fazu
Foto: EPA

Slabo prvo i odlično drugo poluvrijeme odigrala je hrvatska vaterpolska reprezentacija pa u drugi krug natjecanja na SP ide s dvije pobjede i remijem

Premda je u prvom poluvremenu i do polovice treće četvrtine bilo jako čupavo, hrvatska vaterpolska reprezentacija ipak je pobjedom zaključila grupnu fazu i po svoj prilici će u osminu finala s drugog mjesta.

Hrvatskoj je za nadoknađivanje gol-razlike koja je propuštena opuštanjem protiv Nijemaca trebala pobjeda od 12 razlike, ali nakon prvog poluvremena bilo je dosta jasno da se to neće dogoditi. Štoviše, Japanci su još jednom pokazali da su u početku jako opasni, ali da kasnije lako padaju.

Tako je i bilo, u drugoj četvrtini Japanci su preokrenuli i otišli na poluvrijeme s 9:7, a sredinom treće imali su i 10:8. No, Hrvatska je nakon toga krenula mnogo bolje i jače, odmah je izjednačila pa okrenula i nakon pogotka Japana iz peterca za 12:11 na terenu je samo jedna momčad.

Dok je Hrvatsku u lošoj drugoj dionici u igri s dva gola držao Rino Burić, u drugom poluvremenu je krenuo Ivan Krapić, a priključio se i Konstantin Harkov pa se Hrvatska do kraja treće odvojila do 14:11.

Do kraja je samo jedna ekipa u bazenu, Barakude su i četvrtu dobile sa 7:2 i stigle su do preko 20 pogodaka za konačnih 21:13. Krapić i Harkov zabili su po pet pogodaka, dok su tri dodali Loren Fatović i Ante Vukičević.

U preostalom susretu skupine B Grčka igra s Njemačkom koju ćee vjerojatno svladati i uzeti prvo mjesto. Tako će Grci direktno u četvrtfinale, dok Hrvatska i Japan idu u osminu finala i dodatni krug.

SP u vaterpolu, treće kolo:
Hrvatska - Japan 21:13

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!