Vodeni sportovi

Tucak: 'Ispoštovali smo dogovore samo na početku, sudački kriterij me ne ostavlja ravnodušnim'

Matej Kačan • subota, 25.06.2022.
Tucak: 'Ispoštovali smo dogovore samo na početku, sudački kriterij me ne ostavlja ravnodušnim'
Foto: FaH

U reakcijama na pobjedu Hrvatske protiv Japana prevladavale su kritike na sudački kriterij, ali i činjenica da je Hrvatska nakon dobrog starta do poluvremena "nestala"...

Hrvatska je s 21:13 svladala Japan i s drugog mjesta ide u osminu finala SP-a u Budimpešti. Nije se dostiglo željenih +12, prvo poluvrijeme bilo je dosta slabo, ali ipak se posao odradio. Ivica Tucak nakon pobjede osvrnuo se na suđenje.

" Ispoštovali smo one dogovore samo na početku, dok smo bili svježi. Onda je nekoliko pogrešnih pasova, kontranapadi Japana i još neke stvari, unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro da je bila i takva, stresna utakmica, da smo ju pošteno odradili, iako… Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci ‘kidaju’ glavu i to im se dopušta… To je bila borba za život. Mi, koji bježimo od lopte samo da ne bi bilo faulova, da s ovoliko osobnih završimo. To me uistinu ne ostavlja ravnodušnim."

Vratar Toni Popadić istaknuo je činjenicu da su Japanci velika nepoznanica pa je trebao proces prilagodbe na igru, ali i kriterij.

"Čestitam suigračima na pobjedi. Ovo nikako nije bila lagana utakmica, nezgodan suparnik. Mislim da su Grci imali čak i malu sreću ili prednost što su se spremali s njima. Nama su velika nepoznanica jer osim Inabe ne znam je li itko još igra u Europi. Teško ih je “snimiti”, vidjeti, a igraju specifičan vaterpolo. Sve suprotno od onog na što smo mi naviknuli. U prvom poluvremenu nismo imali ni sreće, malo su ih i suci “pogurali” pa je to završilo onako kako je izgledalo. Ali, mi smo zaista od početka rekli da idemo pobijediti, pa ako stignemo još k tomu i stići onih 12 razlike…", rekao je.

Najbolji strijelac s pet pogodaka bio je kapetan Ivan Krapić.

"Prve dvije akcije su nam bile jedino dobro što smo odigrali u prvom poluvremenu. Nismo se nikako uspjeli prilagoditi na njihovu igru, odvojiti dvije linije napada što smo dogovarali i sami sebi smo napravili probleme. “Curilo” je sa svih strana. Drugi dio je već bio puno bolji, kada smo stekli prednost od gola-dva, pretvorilo se u laganu utakmicu za nas. Ostaje malo žal, ali ništa… Gledamo prema sljedećem suparniku, osmina finala i naravno idemo to pobijediti."

Sličnog stava je i Marko Žuvela, od početka do poluvremena sve za zaborav, kasnije ipak bolje.

"Tražili smo plus 12, ušli smo odlično s 2:0 i mislili smo stvarno da možemo zamišljeno učiniti, ali ušli smo u neki njihov ritam. Gubili smo lopte u toj nekoj od njih nametnutoj grčevitoj borbi, plus plivanje preko glave u kontru. Dobivali smo i glupa isključenja, ali kasnije kada smo se pribrali, pokazali smo da smo klasa više", rekao je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!