Nogomet

Drmić: 'Nisam vidio Čačićevu izjavu o jednoj špici, s Petkovićem bi se mogao odlično slagati'

Matej Kačan • nedjelja, 26.06.2022.
Drmić: 'Nisam vidio Čačićevu izjavu o jednoj špici, s Petkovićem bi se mogao odlično slagati'
Foto: FaH

Novi napadač Dinama Josip Drić smatra da bi se s Brunom Petkovićem trebao odlično slagati u napadu, ali nije komentirao izjavu Ante Čačića da sustav neće mijenjati...

Najveće pojačanje Dinama ovog ljeta svakako je Josip Drmić. Švicarski napadač navikao se na HNL u Rijeci gdje je nemilice trpao, a sad isti plan ima i u Dinamu. No, tu je i Bruno Petković, a Ante Čačić rekao je da nema namjeru prilagođavati formaciju kako bi oni igrali zajedno.

"Nisam vidio da je to rekao, a i nismo još stigli konkretno pričati o tome kako me vidi i što od mene želi. Kažem, trenutačno je teško govoriti o tim stvarima, kad još nisam, da tako kažem, niti odjenuo dres, nismo nijednom svi zajedno zaigrali, pa je teško govoriti o samoj igri i o tome tko je u prednosti pred kime", rekao je Drmić za SN.

Ako se zaista nastavi igrati s jednom špicom, onda će Petković i Drmić biti veliki konkurenti. No, Drmić to ne vidi tako.

"Ma, ja Petkovića ne gledam kao konkurenta, već kao suigrača. Uostalom, mislim da bismo se mi mogli sjajno slagati kad bismo igrali zajedno. Različiti smo tipovi igrača, mogli bismo se nadopunjavati. Uvijek sam govorio da su dva napadača opasnija od jednog, tako bismo i Petković i ja mogli biti opasan tandem."

Drmić bi značajno mogao podići brojke jer igrat će u kvalitetnijoj ekipi i lakše dolaziti u šanse, ali isto tako u Dinamu ne gledaju svi na jednog čovjeka, već mnogo njih ima sposobnost realizacije.

" To ćemo tek vidjeti jer, evo, stvarno dosad nisam imao prilike previše vidjeti kako se slažemo na terenu. Znam kako Dinamo igra, drugačiji je stil nego u Rijeci, to je normalno, ali tek kad ozbiljnije osjetim suigrače, kad se povežemo u igri, moći ću vam odgovoriti na to pitanje, koji mi način igre više odgovara. Složit ćemo se svi da Dinamova svlačionica ima pregršt kvalitete, tu je puno odličnih igrača. Ali, to ne mora ništa značiti, to ponekad može biti i minus. Možeš ti imati deset Ronalda, što ti to znači ako nemaš momčad!? Kad je na jednom skupu toliko dobrih igrača, a ne mogu svi igrati, to može dovesti do nezadovoljstva, do problema. I zato je u nogometu uvijek najvažnije, ali i najteže, od odličnih pojedinaca stvoriti momčad. Vjerujem da ćemo mi u tome uspjeti, da će Dinamo tu veliku kvalitetu i pokazati na terenu. Samo da nam je svima zdravlja, to je ono što najviše želim, ostalo ćemo polako graditi. Kad počnemo igrati, kad krene rad s loptom i utakmice, tada ćemo se uigravati i, vjerujem, biti dobri", kaže novo pojačanje Modrih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!