Ostali sportovi

Petrunjela Pavić donijela Hrvatskoj još jednu broncu na Mediteranskim igrama

Sportnet, Branimir Korać • petak, 01.07.2022.
Petrunjela Pavić donijela Hrvatskoj još jednu broncu na Mediteranskim igrama

Trećeg dana judo turnira na Mediteranskim igrama u Alžiru, Hrvatska je imala tri predstavnika u finalnom bloku, a do medalje je došla Petrunjela Pavić (do 78 kg).

Treći dan i treća medalja za hrvatski judo na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu. Nakon srebra Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i bronce Ive Oberan (do 63 kg), još jednu broncu donijela je odlična Petrunjela Pavić (do 78 kg) odličnim danom na tatamiju.

"Jako sam sretna cijelim danom i vjerujem da je ovo tek jedna od mnogih velikih medalja koje ću osvojiti", rekla je nasmijana Dubrovčanka koju je hvalio i trener reprezentacije Dragan Crnov:

"Odličan dan u kojem je Petrunjela izgubila tek u polufinalu od buduće zlatne Kosovarke, Loriane Kuke, a i ta borba je otišla nekoliko minuta u golden score. Svaka čast i Pavić i njenom treneru Mateu Semizu na radu i napretku!"

Tako su medalje za Hrvatsku na ovim Mediteranskim igrama osvojile djevojke iz Solina i Dubrovnika, u kojem će se sigurno slaviti do dugo u noć. Za to vrijeme će se Pavić prisjećati kako je za broncu ipponom pobijedila Crnogorku Peković, dok je u polufinale prošla wazarijem protiv Marokanke Yatim.

Druga dva hrvatska imena u finalnom bloku su imale prevelike izazove u ovom trenutku. Ivana Maranić (preko 78 kg) izgubila je wazarijem u borbi za broncu od Larise Cerić iz BiH, trostruke viceprvakinje Europe i treće na svijetu. U četvrtfinalu Ivana je pobijedila Alžirku Asselah, dok je u polufinalu bila bolja, buduća zlatna, Turkinja Sayit.

Marko Kumrić (do 100 kg) izgubio je wazarijem od Francuza Agbegnenoua, nakon što je u repasažu pobijedio Kosovara Zekaja, a u četvrtfinalu izgubio od, kasnije srebrnog, Alžirca Boumara.

U prvom kolu Igara izgubio je Marcel Škalec (preko 100 kg), od kojeg je uspješniji bio Turčin Ertug.

Hrvatska judo reprezentacija tako je završila uspješan nastup na Mediteranskim igrama, a pred našim najboljim seniorima je Grand Slam Budimpešta (8. do 10. srpnja) te Grand Prix Zagreb (15. do 17. srpnja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!