Košarka

Nakon Mađarske i Poljske, Roko Rogić preselio u Italiju

Branimir Korać • nedjelja, 03.07.2022.
Nakon Mađarske i Poljske, Roko Rogić preselio u Italiju
Foto: FaH

Roko Rogić pronašao je novi angažman te će sljedeću sezonu provesti u talijanskoj drugoj ligi gdje će nositi dres Cantua...

Playmaker hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Rogić sljedeće sezone nosit će dres talijanskog drugoligaša Cantua.

Rogić je prošlu sezonu započeo u Szolnokiju, ali je kasnije preselio u poljski Torun gdje je igrao sjajno i bio među najboljim pojedincima bilježivši prosjeke od 15.5 poena, 4.5 skoka i 6.6 asistencija po susretu.

"Od igrača koje smo pratili, Roko nas je bez sumnje najviše uvjerio, odmah nam se svidio. Dobar je u razigravanju suigrača, ali u isto vrijeme zna postići koš čak i u serijama. Bez okolišanja, mislimo da smo uzeli vrlo dobrog igrača", istaknuo je trener Sacchetti.

Zadovoljan ovim angažmanom je i Rogić.

"Jako sam sretan što sam izabrao Cantu, klub koji ima veliku tradiciju. Zato želim zahvaliti klubu i stručnom stožeru što su mi dali priliku igrati za njih. Upoznat sam s A2 ligom, a znam i kakva su očekivanja kluba. Spreman sam raditi i dati sve od sebe da svi zajedno doživimo uspješnu sezonu."

Cantu se prošle sezone borio za promociju u najviši rang, ali zapeo je u polufinalu doigravanja gdje je s 3-2 u seriji bolji bio Scafati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!