Košarka

Jerkov: 'Bili smo na ponos, a sada smo na sramotu. Stojko, Dino i Joke moraju otići'

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.07.2022.
Jerkov: 'Bili smo na ponos, a sada smo na sramotu. Stojko, Dino i Joke moraju otići'
Foto: FaH

Onima koji traže hitnu smjenu čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza pridružio se i Željko Jerkov, veliko ime hrvatske košarke, danas predsjednik Kluba olimpijaca.

Željko Jerkov, proslavljeni hrvatski košarkaš i predsjednik Kluba olimpijaca, traži ostavke čelnih ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza i vrlo je jasan:

"Nemate pravo ostati na položajima u vodstvu hrvatske košarke. Šest godina su tu, šest godina čekamo nešto pozitivno, a šest godina nam košarka propada. Nisu napravili ništa dobro i sada će neki drugi trebati vaditi ovaj ugledni sport i dizati ga iz pepela, a to će biti mukotrpan posao", kaže Jerkov za Sportske novosti.

Jerkov smatra kako ne treba tražiti nikakav alibi i da Hrvatska s ovim igračima mora svladati Finsku.

"Nema alibija, mi i bez playja moramo pobijediti Finsku. U šest utakmica mi smo svladali samo Tunis, stalno čekamo da se kompletiramo, a onda opet ništa. Imamo dva ozbiljna NBA igrača u Bogdanoviću i Zupcu, imamo Hezonju, Žižića, Prkačina i mlade, to je dovoljno za svladati Finsku."

Hrvatska košarka je na dnu i u njoj više nema mjesta za vladajuće.

"Oni koji su nam toliko dugo vodili košarku udarili su nam šamarčinu. Bili smo na ponos, a sada smo na sramotu, treba se sjesti i razgovarati, naći pravac za ozdravljenje. U tim pričama nema mjesta za Stojka, Dina i Joku, oni su svoje prokockali."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bananeros04.07.2022. u 20:34
    Jedini čovjek u Hrvata koji iskazuje svoj jasni stav. Ima li barem još jedna veličina tog formata ili su ispali miševi? Bravo Željko i veliko HVALA
    Bananeros
  • Torca-Dubrava04.07.2022. u 17:58
    ima Muda
    Torca-Dubrava
  • x&yzd04.07.2022. u 15:20
    Tako je.
    x&yzd
  • Skelet Ivičić04.07.2022. u 13:04
    Bravo šjor Žele.
    Skelet Ivičić