Ostali sportovi

Izabran novi predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.07.2022.
Izabran novi predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević

Hrvatski školski sportski savez održao je u četvrtak 7. srpnja 2022. godine, izbornu skupštinu te odabrao nove članove skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora te novog predsjednika na mandat od četiri godine. Ovim susretom započinje novo razdoblje za školski sport.

Nakon što su na početku sjednice razriješena sva tijela HŠSS-a, kandidat Zlatko Kraljević izabran je za novog predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza. Izvršni odbor jednoglasnom odlukom Nikicu Perkovića proglašava počasnim predsjednikom, naglašavajući njegov velik doprinos školskom sportu te dugogodišnji trud i rad za razvoj Saveza i školskog sporta u Republici  Hrvatskoj. Perković u svom oproštajnom govoru kaže: 

"Zahvaljujem na časti da budem počasni predsjednik i nastavim biti dio školskog sporta, imam puno povjerenje u Zlatka i cijeli tim Hrvatskog školskog sportskog saveza da će nastaviti u pravom smjeru i razvijati školski sport najbolje što mogu upravo na dobrobit naše djece."  

Počasni predsjednik Perković pozdravlja i želi dobrodošlicu novom predsjedniku Zlatku Kraljeviću koji je izabran u mandat od četiri godine. Novog predsjednika krase titule sportaša rukometaša, trenera i sudca, ravnatelja i predsjednika Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije koji se sa školskim sportom po prvi put susreće na školskim natjecanjima poput odbojke, a danas organizira i vodi natjecanja u Osječko-baranjskoj županiji, te svojim novim idejama nastavlja unaprjeđivati školski sport i na nacionalnoj razini.

Svoju će predsjedničku dužnost obavljati do 2026. godine, a na kraju se sjednice obratio svojim kolegama: "Dugogodišnji rad u školskom sportu pokazao mi je da su programi i projekti Hrvatskog školskog sportskog saveza izrazito kvalitetni i izvrsno provedeni, te da su i prepoznati od strane prvenstveno učenika, a i škola, profesora i županija. U narednom razdoblju, prema današnjem odlično predstavljenom planu, nastavljamo jačati suradnju županijskih školskih sportskih saveza sa školama, a i nacionalnim savezima, kako bismo našoj djeci i školama pružili najbolje što školski sport može dati."

Zahvalio je na povjerenju svojim kolegama koji su ga prepoznali kao partnera i suradnika te naglasio da se neizmjerno veseli nadolazećim godinama zajedničkog djelovanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!