Nogomet

Čačić: 'U Hajduku s pravom vlada optimizam i drago mi je zbog toga, to i nas tjera da budemo bolji'

Branimir Korać • petak, 08.07.2022.
Čačić: 'U Hajduku s pravom vlada optimizam i drago mi je zbog toga, to i nas tjera da budemo bolji'

Ante Čačić s Dinamom ulazi u novu sezonu s velikim očekivanjima i jačom momčadi nego što je prošlosezonska. Kako Modri izgledaju uoči početka prvenstva, pokazat će dvoboj protiv Hajduka u SuperSport Superkupu...

Dinamo sezonu otvara SuperSport Superkupom i susretom protiv Hajduka, uvijek teška i zanimljiva utakmica, a Ante Čačić ne skriva kako očekuje puno u novoj sezoni.

"Otvaramo novu sezonu u kojoj očekujemo jako puno. Ovo je prilika da krenemo na način koji je potreban da bi momčad spremna dočekala europske, prvenstvene i natjecateljske podražaje. Motiv je velik, imamo i natjecateljski karakter, trofej je u pitanju. Pripreme smo dobro odradili, nemamo novoozlijeđenih, od 29 igrača nećemo imati četiri na dispoziciji, imamo ih sasvim dovoljno za složiti jakih početnih 11. Hajduk je buđenjem najavio novu uspješnu sezonu i to nas sve veseli jer nas tjera da budemo bolji."

Poznata je četvorka koja neće biti u konkurenciji za nastup.

"Imamo od prije out Bulata koji se tek polako vraća, Boško Šutalo i Josip Šutalo također nisu spremni te Emreli koji je osjetio bol u leđima."

Hoće li Čačić igrati istovremeno s Petkovićem i Drmićem? Bit će utakmica kada će se i tako postavljati.

"Nije tajna, mi imamo dva sjajna napadača, želimo od Petkovića da bude devetka i vrati se u reprezentaciju. O Drmiću je suvišno govoriti, pokazao je u Rijeci kvalitetu i on je naše istinsko pojačanje. U svakoj utakmici imamo istu intenciju i treba nam igrač od 15-ak golova, ali Dinamo ne može ovisiti samo o igraču iz vrha napada. Mi imamo puno igrača koji su u sredini terena i mogu biti važni. Sigurno će biti utakmica u kojima će zajedno biti na terenu, nekada i počinjati. No nama je bitno da barem jedan od njih u svakoj utakmici bude na visokom nivou, zdrav i svjež."

Hajduk u pripremama nije bilježio pobjede, ali Čačić se ne osvrće na rezultate u pripremnom razdoblju.

"Teško je komentirati prijateljske utakmice, svaki trener drugačije radi pripreme i traži protivnike. Tu rezultat nije u prvom planu, lijepo je pobjeđivati, ali neke druge stvari su u pripremama važnije. Siguran sam da je Hajduk iz tih utakmica izvukao dobre stvari. Vidim da su vrlo optimistični i to s pravom, imaju kvalitetu, dosta igrača je ostalo i veseli me da je to tako. Drugačije je kada je sve kvalitetnije i neizvjesnije."

"Bitno je kako ćemo ući u sezonu, ovo je natjecateljska utakmica, ali je isto tako sigurno i da smo tek izašli iz priprema i još nismo na najvišoj razini. No napravit ćemo sve da budemo dobri i dobijemo utakmicu, ali to će napraviti i Hajduk."

Čačić je osobno pun motiva i ambicija, a s kritikama se dobro nosi.

"Ja sam motiviran, da nisam ne bih bio tu. Ovaj posao volim, biti trener u Dinamu uvijek je velika čast, ali i obaveza. Veseli me da imamo atmosferu kakvu imamo i da je klub doveo igrače koji su nam podigli kvalitetu. Ambicije su prisutne, motiva ne nedostaje, osjećam se dobro. Kritike? S time se morate nositi, dugo sam u tom poslu."

Što se tiče odlazaka, njih će biti, a Čačić će u svakom slučaju tijekom tjedna izdvajati one koji konkuriraju isključivo za prvu narednu utakmicu.

"Mi ćemo već sljedeći tjedan malo razdijeliti svlačionicu i oni koji neće biti u konkurenciju za sljedeću utakmicu radit će u drugom terminu. Imamo sada veliki broj igrača, prije deset godina sam bio neshvaćen i čudili su se što nemam uvijek istih prvih 11, ali vremena se mijenjaju. Jako je teško imati 29 igrača u rotaciji, nadam se da ćemo na kraju doći do željene brojke. Imamo neke koji će na posudbu, nekima je zadnja godina ugovora, ovog trenutka je situacija takva i činim sve da ih sve držim iznad vode, ali kreću sada utakmice i potrebe i treninzi su drugačiji. Tako ćemo se svaki tjedan prilagođavati."

Prokomentirao je Čačić i situaciju na lijevom boku gdje je isprobao i Roberta Ljubičića.

"Zato i služe kontrolne utakmice da vidimo s čim raspolažemo. Imamo tu Štefulja i Bočkaja, probali smo i Ljubičića. Ne bih nikoga eliminirao, Bočkaj je skinuo par kilograma i to se osjeti i trebat će vremena da se vrati na nivo koji je potreban. Trebamo vidjeti tko će u datom trenutku biti najbolji."

Što se tiče prodaje ulaznica, prodano je 8050 jednokratnih ulaznica za ovu utakmicu, 3200 godišnjih ulaznica i 2500 ulaznica za navijače Hajduka. Trenutno je prodano oko 13800 ulaznica, a kapacitet je 22500. Stadion se otvara u 18 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren08.07.2022. u 14:44
    Svi su iznimno iznenađeni
    Zdren