Košarka

Lillard potpisao novo produženje s Blazersima, postat će jedan od najplaćenijih igrača ikad

Matej Kačan • petak, 08.07.2022.
Lillard potpisao novo produženje s Blazersima, postat će jedan od najplaćenijih igrača ikad
Foto: EPA

Najbolji igrač i zvijezda Portlanda Damian Lillard potpisao je novo produženje ugovora kojim bi u Blazersima mogao ostati 15 godina, a zaraditi gotovo 270 milijuna dolara...

Nakon što je prošle godine potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 176 milijuna dolara, zvijezda Portlanda Damian Lillard dodatno je učvrstio i naplatio svoju vrijednost franšizi.

Lillardov trenutni ugovor završavao je na ljeto 2025. s igračkom opcijom, a novi će ga za Blazers vezati do 2027. godine i donijet će mu dodatnih oko 120 milijuna dolara.

To znači da će novi ugovor, koji kreće 2025. godine i ima igračku opciju za 2026/27 sezonu, sveukupno zaokružiti Lillardovu petogodišnju suradnju s Blazersima na oko 270 milijuna dolara.

Kad se zbroje i prethodni ugovori Lillarda, kojeg su Blazersi birali 2021. godine i vezali barem do 2026., dođe se do brojke od 451 milijuna dolara sveukupno, što je jedna od najvećih zarada za NBA igrača u povijesti.

31-godišnji bek cijelu je karijeru proveo u Portlandu te ulazi u svoju desetu sezonu i po tome je u društvu Curryja, Thompsona i Greena od aktivnih igrača, a u karijeri su od njega više ugovorima zaradili tek Curry, Kevin Durant i Bradley Beal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!