Nogomet

Klopp se opet obrušio na raspored: 'Ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir'

Matej Kačan • utorak, 12.07.2022.
Klopp se opet obrušio na raspored: 'Ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir'
Foto: EPA

Trener Liverpoola Jürgen Klopp poraz od Uniteda na Tajlandu iskoristio je za novu kritiku prema nogometnim organizacijama zbog pretrpanog rasporeda...

Liverpool je na početku priprema u Tajlandu teško stradao protiv velikog rivala Manchester Uniteda s 4:0, a Jürgen Klopp koristio je preko 30 igrača. Nakon utakmice još je jednom iskoristio priliku da kritizira nogometne organizacije i pretrpan raspored.

Ovaj put tema Kloppovog obraćanja bio je datum Svjetskog prvenstva i mala pauza između toga i nastavka klupske sezone na zimu.

"Moramo dati igračima dovoljno odmora. Sad imamo pet izmjena i to je sjajno, ali FIFA i UEFA moraju razmisliti o tome što zaista žele. Ako žele kvalitetne turnire, to nemaš ako su igrači umorni."

Kloppa posebno smeta to što će tek nekoliko dana nakon kraja SP nastaviti Premier liga.

"Moramo svi skupa razmisliti, pa i Premier liga. Imamo jedan tjedan u slučaju da Engleska bude svjetski prvak, tjedan dana kasnije je Boxing Day i očekuje se da budeš spreman. Ovo se nikad nije događalo u povijesti, a za ovu generaciju događa se iznova. Nije uvijek ista situacija, ali su slične. Treba dati igračima odmor da daju ono što mogu", rekao je.

FOTO: EPA/Ronald Wittek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!