Košarka

Buljan treći po valorizaciji na EP, ali nema mjesta u petorci, Kučić najbolji asistent

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.07.2022.
Buljan treći po valorizaciji na EP, ali nema mjesta u petorci, Kučić najbolji asistent

Mladi hrvatski košarkaši Tomislav Buljan i Vito Kučić našli su se pri vrhu ljestvica u svojim statističkim kategorijama na U-20 Eurobasketu...

Španjolska U-20 košarkaška reprezentacija osvojila je U-20 Eurobasket u Crnoj Gori, a dvostruka radost pripala je Juanu Nunezu koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Bek Španjolaca izabran je i u prvu petorku turnira uz Litavca Mantasa Rubstavičiusa, Fedora Žugića iz redova domaćina, Izraelca Noama Dovrata i Adema Bone iz Turske.

Bona je na statističkoj listi igrača s najvećom valorizacijom/efikasnosti na turniru zauzeo prvo mjesto sa 169 bodova, a treći na toj listi bio je Tomislav Buljan sa 140 bodova te 15.7 poena i 9.9 skokova po susretu.

Nije to bilo dovoljno za mjesto u petorci premda je bio treći na toj listi, a ukupno i drugi skakač turnira opet iza Turčina, ali Hrvatska ima lidera u jednoj statističkoj kategoriji na EP.

Mladi bek Cedevite Junior Vito Kučić prvi je asistent turnira s prosjekom od 6.4 dodavanja po susretu, čak 1.1 više od prvog pratitelja Amita Aharonija.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!