Vodeni sportovi

Šest mladih hrvatskih posada nastupa na veslačkom SP u Vareseu

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 25.07.2022.
Šest mladih hrvatskih posada nastupa na veslačkom SP u Vareseu

Od 25. do 31. srpnja u talijanskom Vareseu održat će se svjetsko veslačko prvenstvo do 19 i 23 godine na kojem će nastupiti i šest hrvatskih posada...

Na SP-u u veslanju od 19 do 23 godine će nastupiti 1.452 natjecatelja iz 61 zemlje, ukupno 36 klasa čamaca - 14 za mlađe od 19 godina i 22 za mlađe od 23 godine. Hrvatska će na ovom natjecanju imati čak šest posada, tri u kategoriji do 19 i tri posade u kategoriji do 23.

U kategoriji U-19 nastupit će Joshua Nicoscia u samcu, Marin Smoljanović i Ivan Talaja u dvojcu na pariće, te Matej Terlević, Sven Thomas Banović, Matej Galić i Lovre Puh u četvercu bez kormilara.

U kategoriji U-23 nastupit će Goran Mahmutović u samcu, Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara te Davor Poljančić i Roko Bošković u dvojcu na pariće.

"Brat Anton i ja nastupamo u dvojcu bez kormilara. Naša očekivanja su visoka, nadamo se medalji i mislim da to možemo sa sigurnošću reći po prijašnjim rezultatima i medaljama na ovakvim natjecanjima. Konkurencija će biti jaka, očekujemo dobru borbu, ali vjerujemo u sebe. Ovo nam je bitno natjecanje jer je ovo naša zadnja godina u kategoriji do 23 godine i onda ulazimo u prave seniorske vode", kazao je Patrik Lončarić.

Najveći broj prijavljenih posada ima domaćin, Italija, a slijede ih Francuska i Velika Britanija. Prijavljene su posade iz svih djelova svijeta pa tako imamo posade iz Paragvaja, Brazila, Singapura, Tajlanda i brojnih drugih.

"Bit će jaka konkurencija, ali mi smo odradili dobre završne pripreme uoči natjecanja, bez obzira na malo lošije vremenske uvjete koje smo imali, a i pokoju stomačnu virozu. Nadamo se stvarno dobrim rezultatima i idemo puni optimizma", rekao je Toni Urlić, jedan od trenera.

Utrke će se održati na jezeru Lago di Varese, koje je prethodno ugostilo Europsko prvenstvo u veslanju 2021., a iduće će godine biti domaćin drugog Svjetskog kupa u veslanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!