Nogomet

Bjelica: 'Zadatak igrača je da treniraju i stave se u službu momčadi, da stave ego na stranu'

Branimir Korać • srijeda, 27.07.2022.
Bjelica: 'Zadatak igrača je da treniraju i stave se u službu momčadi, da stave ego na stranu'

Osječani spremno dočekuju uzvratni dvoboj protiv Kizilžara. Nenad Bjelica ukazao je igračima na pogreške protiv Lokomotive i očekuje reakciju...

Osijek se okreće Kizilžaru i susretu drugog prekola Konferencijske lige. Prvi dvoboj završen je 2:1 za Osječane i sutra će u Gradskom vrtu od 20:30 tražiti potvrdu prolaza.

"Nakon nedjelje odradili smo dva treninga, uglavnom svi su osim Leovca na dispoziciji. Danas ćemo vidjeti može li Beljo pomoći momčadi. Topčagić ima laganih problema, a svi ostali su spremni odgovoriti svim zahtjevima utakmice", kaže Nenad Bjelica koji je bio jako ljut nakon poraza od Lokomotive:

"Imamo 30 igrača, svi imaju ugovore i njihov je zadatak da treniraju i stave se u službu momčadi, da stave ego po strani i budu na dispoziciji kada ih trener treba. Trener je taj koji odlučuje, a hoće li biti nezadovoljni, to je njihova stvar. Razgovarali smo i analizirali utakmicu, s pojedinim igračima napravili smo i video analizu da vide gdje su griješili i da ne pričamo bla bla nego argumentirano. Vidjet ćemo u reakciji momčadi je li to donijelo nešto. Želimo se u svakoj utakmici boriti, a protiv Lokomotive to nije bio slučaj i zato sam bio jako razočaran. Samo oni koji su spremni dati maksimum bit će u momčadi. Teren je mjerilo svega."

Još uvijek nije sigurno koliko će Beljo moći pomoći.

"Je li sto posto spreman ili ne, to ćemo vidjeti. Ako nije, mogao bi biti na klupi i eventualno ako momčad zatreba pomoć. Razmišljamo o obje opcije."

Lako je moguće da će nastupiti ona postava koja je startala u Kazahstanu s izuzetkom Leovca i eventualno Topčagića.

"Topčagić ima problem s mišićem, vidjet ćemo danas kako se osjeća, Leovac isto neće moći, njemu je ozlijeđen aduktor i to će pokriti Jurčević, ostali moguće da će biti oni iz Kazahstana."

Osijek još uvijek ne izgleda posebno dobro u igri prema naprijed, ali to Bjelicu ne brine.

"Ne brine me nešto posebno, na početku smo sezone nakon napornih priprema. Još uvijek naši ofenzivci nisu došli do potrebne forme. Puno je lakše braničima podnijeti teret priprema, ofenzivcima nedostaje ta brzina i svježina i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. Probali smo u rombu s dva napadača, ali nismo bili kakav sam htio da budemo. Vjerujem da ćemo se ipak s utakmicama dizati."

Jučer se provukla priča o Osijekovom interesu za Nigerijca iz Škupija što Bjelica demantira.

"Nikad čuo. Ako nekog prodamo, dovest ćemo pojačanja. Imamo puno igrača, zadovoljan sam momčadi. Rekao sam koji su naši ciljevi, izboriti Europu i ako bude prilika za nešto više pokvariti planove boljima od sebe. Imamo kvalitetnu ekipu koja može ponoviti prošlu sezonu uz nadu da ćemo u Europi biti puno bolji."

Što se tiče Kizilžara, očekivao ga je takvog kakav je i bio.

"Oni su ispunili naša očekivanja, mislili smo da će biti takvi, da će se braniti u nižem bloku i preko prekida dolaziti naprijed. Na ubačajima su jako opasni, tu su nam stvorili 3-4 jako dobre situacije. Moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!