Nogomet

Hajduk kod neugodnog Varaždina traži tri boda za bolje raspoloženje uoči Vitorije

Mihaela Bradovski • subota, 30.07.2022.
Hajduk kod neugodnog Varaždina traži tri boda za bolje raspoloženje uoči Vitorije
Foto: FaH

Danas je u SuperSport HNL-u na rasporedu samo jedan dvoboj i to onaj između Varaždina i Hajduka. Splićanima će ovo biti tek drugi nastup u prvenstvu ove sezone i prva utakmica nakon dva tjedna...

Varaždin je na startu nove sezone, svoje povratničke u elitni hrvatski nogometni rang, upisao polovičan učinak. Ulazak nije bio dobar, u Varaždinu je slavio Slaven Belupo uz dosta bojažljiv nastup domaćina kojeg je Oliver Zelenika spasio od teškog poraza. Međutim drugo kolo već je bilo znatno bolje, Varaždin je slavio kod Istre 1961.

Ta pobjeda u Puli uz vrlo dobar nastup ujedno je i pokazatelj kako Varaždin vrijedi više od onog s početka sezone, neki igrači su u tom susretu bili impresionirani, no u Puli je već bila drugačija priča.

Sada slijedi prvi protivnik iz "velike četvorke" i ogroman ispit za Varaždince. Morat će biti u najmanju ruku na razini nastupa u Puli da bi mogli parirati Hajduku, ako ne i bolje od toga.

Hajduk još uvijek nije u pravom ritmu. Uz Superkup gdje je poražen u raspucavanju od Dinama, odigrao je samo još jednu utakmicu. Rijeka je tražila odgodu dvoboja drugog kola zbog priprema za nastup protiv Djurgardena pa tako Hajduku trenutno nedostaje utakmica.

Valdas Dambrauskas dobio je dodatnog vremena za trening i uigravanje, ali svjestan je i sam kako su utakmice ipak ono što mu nedostaje i da momčad nije u pravom ritmu.

Pokušala se ta rupa zakrpati odigravanjem prijateljskih utakmica protiv Posušja i Solina, ali ovo je nešto sasvim drugačije.

Što su rekli?

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Znamo što Hajduk znači u hrvatskom nogometu. Veselimo se ovoj utakmici, svi pričaju o njoj, karte se dobro prodaju, imat ćemo pun stadion. Cijenimo Hajduk, ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače. Jako sam zadovoljan situacijom u momčadi. Konkurencija za prvu ekipu je sve jača, svi daju sve od sebe, žele igrati. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji."

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka: "Dva tjedna bez utakmica je malo previše i frustrirajuće posebno zbog vremenskih uvjeta u kojima samo treniraš i vrlo je iscrpljujuće. Jedva čekamo utakmice, potreban nam je taj ritam utakmica. Odigrali smo prijateljske utakmice protiv Posušja (0:2) i Solina (6:2), rezultat je tu bio manje bitan, pokušali smo sve da uhvatimo neki ritam. Bilo je i pozitivnih i negativnih stvari, napravili smo koliko smo mogli. Vrlo često se dogodi da momčadi koje su tek ušle u najviši rang, u prvoj sezoni budu vrlo dobre. Te momčadi imaju pobjednički mentalitet i to pomaže igračima da napreduju više od bilo kakvog treninga. Ako pogledate momčad Varaždina, tu je dosta igrača koji već imaju prvoligaškog iskustva. Protiv Slaven Belupa možda još nisu bili u idealnom stanju, ali u drugoj utakmici Varaždin je bio bolji od Istre. Dominirao je, bio organiziran, pokušavao igrati dobar nogomet."

Nedostaju

Varaždin: Škaričić, Domjanić (ozljeda)

Hajduk: N.Kalinić, Fossati (ozljeda)

Mjesto, vrijeme, suci

Varaždin, 21 sat

Suci: Ante Čulina (Zagreb), Luka Pajić (Rijeka), Dario Kolarević (Zagreb), Marin Vidulin (Kanfanar), VAR: Dario Bel (Osijek), Marjan Tomas (Osijek).

Prošli dvoboj

Varaždin - Hajduk 0:1 - U sezoni u kojoj je Varaždin ispao iz najvišeg ranga, zadnji put su se Varaždinci s Hajdukom sastali u 33. kolu na svom travnjaku. Splićani su u tom susretu slavili s 1:0 pogotkom Marka Livaje iz kaznenog udarca u 89. minuti susreta.

Prognoza

Pobjeda Hajduka - Odmorni i utakmica željni Splićani kvalitetniji su od Varaždina i iako im je u glavama i Vitoria te europski start, žele doći do sva tri boda u Varaždinu. Domaćin će biti vrlo motiviran, ali Hajduk je u svakom slučaju kvalitetniji te se očekuje njegova pobjeda.

FOTO: HINA/Dario GRZELJ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!