Nogomet

Službeno: Damir Krznar spašava sezonu Maribora, potpisan dvogodišnji ugovor

Branimir Korać • utorak, 16.08.2022.
Službeno: Damir Krznar spašava sezonu Maribora, potpisan dvogodišnji ugovor

Bivši trener Dinama Damir Krznar, novi je trener Maribora. Krznar je danas stavio potpis na ugovor u trajanju od dvije godine...

Maribor je jako loše ušao u novu sezonu, a nakon serije neuspjeha i pada na začelje ljestvice slovenskog prvenstva, otkaz je dobio dosadašnji prvi trener Radovan Karanović.

U Mariboru su vrlo brzo pronašli zamjenu i na klupu dolazi Damir Krznar, bivši trener Dinama, čovjek koji je vodio Modre kada su ostvarili ogroman uspjeh i izbacili Tottenham u Europskoj ligi.

Krznar sa sobom dovodi i Mihaela Mikića koji će preuzeti ulogu prvog pomoćnika te Vedrana Attiasa koji ostaje glavni Krznarov analitičar.

"Kad te Maribor pozove, to je velika čast, izazov koji morate prihvatiti. Situacija nije ružičasta, ali mislim da se više radi o rezultatu nego o krizi igre. Gledao sam prošlih nekoliko utakmica, bilo je dobrih predstava, ali nedostajalo je i malo sreće. Prošla sezona bila je vrlo uspješna, ali sada je uglavnom došlo do manjeg pada. Maribor je u mnogočemu sličan našem prethodnom klubu Dinamu, s teretom rezultata, gdje se računa samo pobjeda. To je atmosfera u kojoj se stvaraju pravi pobjednici. Letvica se uvijek mora podizati visoko i vjerujem da će se Maribor vratiti na nekadašnje pobjedničke staze. Ovi igrači nisu zaboravili igrati nogomet, ovaj stručni stožer nije zaboravio kreirati željenu igru. Dogodilo se negativno razdoblje, treba se oporaviti i u skladu s tim reagirati. Cilj je da suradnja bude dugoročna. Imamo dovoljno vremena u ligi da popravimo stvari, ali prvi cilj bit će sve snage usmjeriti na borbu za europsku jesen. Sjećam se izvanredne atmosfere iz Ljudskog vrta koju sam i ja izravno doživio, a nadam se da ćemo je uskoro doživjeti i na našim utakmicama", rekao je Krznar na predstavljanju.

Sportski direktor Maribora Marko Šuler istaknuo je kako je Krznar bio prvi i jedini kandidat.

"Nije bilo dvojbi pri donošenju odluke o novom treneru, Damir Krznar bio je glavni izbor i jedini kandidat s kojim sam razgovarao jer smo brzo našli zajednički jezik. Riječ je o treneru koji je navikao raditi na visokim razinama i ima puno nogometnog znanja, ali u isto vrijeme s karizmom i ljudskim vrijednostima koje inspiriraju. On je trener velikih klubova i dolazi iz velikog kluba, pa mu rad pod pritiskom nije stran i bio je spreman bez oklijevanja prihvatiti izazov. Imamo slične poglede i zajedničku viziju. Vjeruje da momčad ima kvalitetu i da su klupski ciljevi dostižni, u borbi za naslov prvaka i plasman u europske kvalifikacije. Želimo u kratkom roku preokrenuti stvari i pokazati momčadi što mogu, što su pokazali prije nekoliko tjedana. Dugoročno gledano, pokrenuti naš projekt u željenom smjeru."

Krznar će na klupi debitirati u četvrtak u play-offu Konferencijske lige protiv CFR Cluja.

FOTO: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!