Nogomet

Vratar spašavao Žalgiris od teškog poraza u Razgradu, Ciprani slavili u Gentu

Branimir Korać • petak, 19.08.2022.
Vratar spašavao Žalgiris od teškog poraza u Razgradu, Ciprani slavili u Gentu
Foto: EPA

Odigrani su susreti play-offa Europske lige, a jedini Hrvati koji su bili na travnjaku bili su Simon Sluga i Josip Tadić i to u istoj utakmici...

Fenerhabče se približio prolazu u grupnu fazu zahvaljujući pobjedi u gostima u Beču kod Austrije 2:0. Fener je bio efikasan i ubojit te je stekao prednost zahvaljujući golovima Joshue Kinga i Serdara Dursuna. Dursun je zabio u samom finišu nakon što je Austria ostala s igračem manje zbog isključenja Lucasa Galvaa.

Embed from Getty Images

Iznenađenje je priredila Omonia koja je u gostima s 2:0 slavila protiv Genta. Vrlo raspoložen bio je vratar Fabiano koji je skupio sedam obrana, a pogotke su zabijali Charalampos Charalampous i Brandon Barker.

Vrlo uvjerljiv bio je Ferencvaros koji je s glatkih 4:0 slavio protiv Shamrock Roversa i praktički osigurao prolaz. Teško je za očekivati da će Irci napraviti tako veliki preokret. Dva pogotka djelo su Adame Traorea, a po jedan su dodali Carlos Auzqui i Eldar Ćivić.

Embed from Getty Images

Fantastičnu večer imao je vratar Žalgirisa Edvinas Gertmonas koji je frustrirao napadače Ludogoreca. Bugari su slavili 1:0 i to autogolom bivšeg igrača zaprešićkog Intera Ivana Tatomirovića. Simon Sluga odradio je cijelu utakmicu na domaćem golu, a Josip Tadić kod gostiju je ušao u 72. minuti.

Zanimljivu utakmicu u Košicama odigrali su Dnipro i AEK Larnaka, a Ciprani su slavili s 2:1. U prvih pola sata stigli su do dva gola preko Omrija Altmana i Oleksandra Svatoka koji je zabio autogol, a kasnije se u 90. minuti iskupio smanjivši na 2:1. Dnipro je u petoj minuti nadoknade ostao bez isključenog Eduarda Sarapija.

U susretu bez previše prilika Apollon i Olympiakos odigrali su 1:1. Sve vrijedno spomena dogodilo se u prvih pola sata kada je Apollon poveo preko Rangela Jange, a gosti izjednačili golom In-Beoma Hwanga.

Malmö je dobio prvu utakmicu protiv Sivasspora 3:1 i nosi prednost na uzvrat. Moustafa Zeidan već u 18. minuti doveo je Šveđane u vodstvo, ali Leke James je brzo izjednačio. Ipak, Malmö odnosi pobjedu golovima Andersa Christiansena i Niklasa Moisandera.

Embed from Getty Images

Veliku pobjedu upisao je HJK Helsinki koji je s 1:0 slavio protiv Silkeborga. David Browne bio je jedini strijelac, a gosti su završili s igračem manje zbog isključenja Andrea Calisira u 65. minuti.

Zürich na uzvrat u Škotsku nosi prednost 2:1 nakon pobjede protiv Heartsa na svom travnjaku. Škoti su poveli golom Denisa Shanklanda, a domaćin je uzvratio preko Adriana Guerrera i Blerima Dzemailija.

Europska liga, play-off:
Austria Beč - Fenerbahče 0:2
Gent - Omonia 0:2
Ferencvaros - Shamrock Rovers 4:0
Ludogorec - Žalgiris 1:0
Dnipro - AEK Larnaka 1:2
Apollon - Olympiakos 1:1
Malmö - Sivasspor 3:1
Pjunik - Šerif 0:0
HJK Helsinki - Silkeborg 1:0
Zürich - Hearts 2:1

FOTO: EPA/ENNIO LEANZA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!