Vodeni sportovi

Govorčinović za dlaku bez medalje na 1000 metara

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Govorčinović za dlaku bez medalje na 1000 metara

U prvom od dva nedjeljna finala na kojima će nastupiti, Anamaria Govorčinović ostala je bez medalje na 100 metara i to za dlaku, tek u završnici utrke...

Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović ostala je bez medalje u finalnoj utrci jednosjeda, na 1000 metara, na Europskom prvenstvu kojem je domaćin München.

Utrku je Govorčinović završila na četvrtom mjestu premda je njenim većim dijelom jednu od medalja imala u svojim šakama. U finalu su se četiri djevojke odvojile od konkurencije i između sebe odlučivale o nositeljicama medalja. Uz Govorčinović odmaknule su od ostalih Mađarica Noemi Pupp, Poljakinja Justyna Iskrzycka i Španjolka Isabel Contreras.

Govorčinović je imala najbolji start od svih te je vodila nakon četvrtine utrke. Potom se sve do samog finiša nalazila na drugom ili trećem mjestu, no na kraju je izgubila i brončanu medalju jer ju je prestigla Španjolka Contreras.

U ovoj disciplini Govorčinović je osvojila brončano odličje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Halifaxu, a prošle godine je bila srebrna na Europskom prvenstvu.

Ispred nje je još jedna nedjeljna finalna utrka, na upola kraćoj dionici (13.21 sati).

Europsko prvenstvo, kajak 1000 m finale:
1.Noemi Pupp (Mađ) 4:00.276
2.Justyna Iskrzycka (Polj) +0.266
3.Isabela Contreras (Špa) +1.143
4.Anamaria Govorčinović (Hrv) +1.209
5.Maria Virik (Nor) +5.698

FOTO: HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!