Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice vrlo uvjerljivom pobjedom otvorile kvalifikacije

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 22.08.2022.
Hrvatske odbojkašice vrlo uvjerljivom pobjedom otvorile kvalifikacije
Foto: FaH

Nakon što se muška odbojkaška reprezentacija Hrvatske plasirala na Europsko prvenstvo 2023., svoje kvalifikacije započele su i odbojkašice. U prvom kolu kvalifikacijske skupine A, za sat vremena čiste igre pomele su s terena ekipu Farskih Otoka rezultatom 3:0 (8, 10, 15) i to s drugim sastavom...

Znalo se u startu da je Hrvatska izraziti favorit u ovom meču, trebalo je samo to još odraditi i na terenu. U meču koji je trajao 54 minute, ako ne računamo promjene strana kod setova, Hrvatska je demonstrirala nadmoć nad skuparnicama u svim segmentima igre: devet blokova prema tri protivnica, čak 12 as servisa (gošće bez poena u tom segmentu, uz osam pogrešaka), 40 poena, prema 14 (!) Farskih otoka, prijem servisa 35 prema tek 10% te 16 neforsiranih pogrešaka Hrvatske i 14 gošći.

"Odradile smo odličnu utakmicu i jako sam ponosna na ekipu i stožer. Ovo je bila jako dobra priprema za nadolazeće utakmice u kvalifikacijama. Sljedeća utakmica očekuje nas u Izraelu protiv njihove reprezentacije. Trudimo se, radimo i ciljamo na pobjedu", istaknula je reprezentativka Mika Grbavica te dodala: "Bilo je predivno igrati u Osijeku i nadam se da će nas publika na sljedećoj utakmici na domaćem terenu doći podržati u još većem broju."

Kao kuriozitet možemo navesti da je gostujuća ekipa tek jednom u meču izborila egal, bilo je 1:1 u trećem setu, dok je cijelim tijekom susreta Hrvatska vodila, najviše na kraju prvog seta, čak +17 poena.

Mika Grbavica na poziciji korektorice bila je najučinkovitija na terenu s 21 poenom, srednja blokerica Beta Dumančić s devet poena odmah do nje.

U drugoj utakmici Rumunjska je također s 3:0 (16, 13, 10) pobijedila Izrael s kojim se Hrvatska sastaje u drugom kolu u gostima, 24. kolovoza.

"Očekivano Farski Otoci nisu pružili veliki otpor, no nama je u ovoj utakmici bilo najbitnije da se fokusiramo na sebe. Sretni smo i zadovoljni i idemo dalje. U sljedećoj utakmici protiv Izraela nadamo se da će ishod biti isti", zaključila je Beta Dumančić.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!