Nogomet

Dambrauskas: 'Pred nama je ogroman izazov, vjerujem da s navijačima možemo napraviti nešto posebno'

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.08.2022.
Dambrauskas: 'Pred nama je ogroman izazov, vjerujem da s navijačima možemo napraviti nešto posebno'
Foto: FaH

Valdas Dambrauskas nakon pobjede protiv Lokomotive bio je zadovoljniji rezultatom nego igrom, svjestan kako je bilo određenih faza u igri u kojima nije brilnjirao...

Hajduk i Lokomotiva mogu i bolje od ovog što su prikazali, smatra Valdas Dambrauskas. Međutim bodovi su ono što je najbitnije.

"Ne možemo niti mi, a niti oni biti posebno zadovoljni izvedbom jer nismo niti mi, a niti oni previše kreirali. Imali smo i mi i oni svojih razdoblja, ali možda je i malo klizav travnjak utjecao, a i neki naši igrači su stvarno umorni. Na kraju sam zadovoljan rezultatom jer sam i prije utakmice rekao da ova utakmica za nas izgleda kao finale. Kolovoz je uvijek težak mjesec jer igrate i europske utakmice, a što igrate bolje, to ste više taoc vaše igre jer vam to donosi više utakmica. Lokomotiva je stvarno vrhunska momčad, jako težak protivnik, to je momčad protiv koje nitko ne želi igrati. Pokazala je to i u ovom susretu, ali napravili smo taman dovoljno. Kod 2:1 imali smo jako puno slobodnog prostora, ali nismo ga iskoristili zbog loših dodavanja i loših odluka i na tome moramo poraditi. Takve prilike moramo koristiti."

Dambrauskas je morao odgovarati i na pitanje što je s Markom Livajom koji je nešto nervozniji nego inače.

"Što možemo reći o Livaji? Kako je utakmica počela? Dobio je trofej za najboljeg strijelca lige, on je najbolji igrač lige, ali je i čovjek. Ne možete od njega očekivati da će svaku utakmicu zabiti hat-trick. On također ovisi o momčadi, ako nismo dovoljno često i dugo u zadnjoj trećini, to će također imati utjecaja. Međutim dok god imamo Livaju, bez obzira tko igrao, mi ćemo imati šanse. On je igrač koji radi razliku u svakom aspektu."

Što se tiče novih igrača, Dambrauskas nije htio nagađati, ali je istaknuo kako će i Marco Fossati biti svojevrsno pojačanje.

"Ne trebamo nove igrače i nagađanja nego trebamo biti bolji. Ponekad to trebamo biti kroz promjenu formacije, načina na koji se najbolje postaviti. Tri boda su nam iznad svega, igru možete popraviti, ali tri boda ostaju tri boda. Ne trebamo zaboraviti da je Fossatiju ovo prvi start ove sezone."

U četvrtak na Poljudu slijedi spektakl, uzvratni dvoboj play-offa Konferencijske lige protiv Villarreala.

"Stvarno vjerujem da nas u četvrtak čeka potpuno drugačija utakmica zbog toga kakva nas momčad čeka i kakvi igrači dolaze. Tamo smo mogli vidjeti koliko vas takva momčad može kazniti za svaku sekundu kada se opustite. Stvarno vjerujem da ćemo odigrati bolje, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Božja pomoć, pomoć navijača, stvarno vjerujem da zajedno s navijačima možemo napraviti nešto posebno. Pred nama je ogroman izazov, ali ako napravimo sve što trebamo i ostavimo sve od sebe na travnjaku, dobijemo i pomoć sreće, ovaj stadion i ovaj grad već su vidjeli čuda."

FOTO: HINA/ik

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!