Nogomet

Hrvatski kadet stigao do omladinskih kategorija Šahtara

Sportnet • srijeda, 24.08.2022.
Hrvatski kadet stigao do omladinskih kategorija Šahtara

Šesnaestogodišnji Zen Marić na pragu je uspješne nogometne karijere i lijepe budućnosti. Naime, ovaj talentirani dječak primljen je u akademiju slavnog ukrajinskog kluba Šahtara iz Donjecka.

Odlično se mladi Zen Marić uklopio u stil igre Šahtara jer gaji južnoamerički, brazilski stil igre s izraženim vještim driblinzima kojima je skrenuo pažnju na sebe.

Zen u svom nogometnom odrastanju ide korak po korak. Ako je svojim potezima i talentom skrenuo pažnju Šahtara iz Donjecka čiji je postao član, vrlo vjerojatno Zen neće ostati neprimjećen i kod izbornika mlađih selekcija (U-17) reprezentacije Hrvatske za koju želi nastupati.

"Volim igrati taj stil 'gringa' koji se sastoji od mnogo poteza, uključujući dribling, korištenja različitih dijelova stopala i žongliranja. Toga danas u nogometu gotovo da i nema", kaže ovaj nadareni 16-godišnjak.

Zen je doista prepoznatljiv po suptilnim potezima i dodirima lopte koji mogu protivnika uhvatiti nespremnog. Jedini je hrvatski igrač koji je selektiran u U-17 momčaad Šahtara.

Samo pohvalne riječi za Marića imaju Hajdukove legende Ardian Kozniku i Miki Rapaić koji su ga zajedno s Antom Perišićem, ocem Ivana Perišića, promatrali dok je igrao za U-17 momčad Šahtara koja gotovo svake sezone igra Ligu prvaka, a trenutno se sa svojom akademijom nalazi u Splitu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!