Košarka

Turci se oporavili i svladali Belgiju, BiH porazom od Francuske odlučuje o prolazu protiv Litve

Branimir Korać • utorak, 06.09.2022.
Turci se oporavili i svladali Belgiju, BiH porazom od Francuske odlučuje o prolazu protiv Litve
Foto: EPA

Krenulo je četvrto kolo grupne faze Europskog prvenstva za košarkaše. Dio utakmica već je odigran, a s najviše zanimanja čekao se dvoboj Francuske i BiH...

Turska se oporavila od poraza protiv Gruzije i svega što je slijedilo nakon tog susreta te su upisali pobjedu protiv Belgije 78:63. Odličan nastup Turaka koji su bili posebno motivirani i na kraju su stigli do velike pobjede. Odluka o putnicima u osminu finala dogodit će se u zadnjem kolu.

Ovdje je Turska snažno krenula u utakmicu i dobila prvu dionicu s 20:6 i tu je susret praktički odlučen. U nastavku dvoboja Turska je održavala vodstvo i glatko slavila.

Predvodili su je Alperen Sengun s 24 poena, osam skokova i šest asistencija i Furkan Korkmaz sa 16 poena i pet skokova. Kod Belgije Haris Bratanovic upisao je 15 poena i pet skokova, a Hans Vanwijn dodao je 11 poena.

Embed from Getty Images

Poljska i dalje sjajno napreduje u skupini D i igrat će u osmini finala, a Nizozemska je otpala. Novi poraz za Nizozemce, ovaj put od Poljaka 75:69.

Nizozemci imaju za čim žaliti, vodili su do zadnje dionice koju su loše otvorili, Poljska je napravila preokret i otišla do pobjede.

Michal Sokolowski s 24 poena i pet skokova još jednom prvo ime kod Poljske, a Aleksander Balcerowski dodao je 16 poena i sedam skokova. Kod Nizozemske Charlon Kloof ubacio je 26 poena, a Yannick Franke 13.

U hrvatskoj skupini Estonija je nadigrala slabu Veliku Britaniju s 94:62 i pokazala da je Velika Britanija zasluženo na dnu.

U neravnopravnom dvoboju Estonci su upisali 14 trica dok je Velika Britanija za tri poena šutirala 4/21.

Najbolji kod pobjednika bili su Henri Drell s 20 poena, Siim-Sander Vene dodao je 18 poena, a Maik-Kalev Kotsar 15 uz osam skokova. Kod poraženih Myles Hesson ubacio je 14 poena, a 12 uz 11 skokova.

Bosna i Hercegovina upisala je poraz protiv Francuske 81:68 i u zadnjem kolu u izravnom dvoboju protiv Litve odlučit će o putniku u sljedeću fazu natjecanja.

Imala je BiH priliku i protiv Francuske, bila je u zaostatku pa se uspjela vratiti u utakmicu, međutim nije uspjela dovršiti posao i Francuska je na kraju otišla do pobjede. Kako je susret odmicao, tako je i bio sve osjetniji umor kod reprezentativaca BiH.

Guerschon Yabusele predvodio je Francusku s 15 poena i pet skokova, a po 14 poena dodali su Evan Fournier i Thomas Heurtel (sedam skokova, osam asistencija). Kod BiH po 14 poena upisali su Miralem Halilović (pet skokova), Džanan Musa i Jusuf Nurkić (deset skokova).

Europsko prvenstvo, četvrto kolo:
Belgija - Turska 63:78
Nizozemska - Poljska 69:75
Estonija - Velika Britanija 94:62
Bosna i Hercegovina - Francuska 68:81

FOTO: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Belgija63:78Turska
Crna Gora65:82Španjolska
Gruzija80:92Bugarska
1Španjolska 41+63
2Turska 32+25
3Crna Gora 32+3
4Belgija 32+1
5Gruzija 14-44
6Bugarska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!