Nogomet

Sevilla u sve većim problemima, Mbappe rano usmjerio PSG prema pobjedi protiv Juventusa

Branimir Korać • srijeda, 07.09.2022.
Sevilla u sve većim problemima, Mbappe rano usmjerio PSG prema pobjedi protiv Juventusa
Foto: EPA

U preostalim susretima prvog kola Lige prvaka bilo je zanimljivo, posebno u Parizu gdje je Juventus hvatao rani zaostatak protiv PSG-a...

U Sevilli puno toga ne štima na početku sezone. U pet službenih utakmica, upisana su četiri poraza i domaći remi s Valladolidom. Četvrti poraz stigao je u dvoboju protiv Manchester Cityja koji je slavio s 4:0 usred Seville.

Domaćina nije bilo nigdje na terenu, te je zasluženo visoko poražen. Ako se ovakve prezentacije nastave, Julen Lopetegui mogao bi vrlo brzo postati bivši.

Erling Haaland je u 20. minuti doveo goste u vodstvo, na poluvremenu je Lopetegui pokušao napraviti nešto više i izvadio je Ivana Rakitića i Tomasa Delaneyja, ali Sevilla nije dobila nikakav pomak. Phil Foden, Haaland i Ruben Dias potopili su je do kraja susreta.

Embed from Getty Images

Uvjerljivu pobjedu upisala je Borussia Dortmund koja je slavila protiv Kopenhagena s 3:0. Zaslužena pobjeda Borussije koja je rano ušla u probleme, ostala zbog ozljede bez Thorgana Hazarda, ali odradila dobru utakmicu i glatko slavila.

Na poluvremenu bilo je 2:0 golovima Marca Reusa i Raphaela Guerreira da bi u drugom poluvremenu Jude Bellingham postavio konačnih 3:0.

Embed from Getty Images

Očekivanu pobjedu upisala je Benfica koja je s 2:0 bila bolja od Maccabija iz Haife. No nije išlo glatko, tek u nastavku susreta Benfica je slomila Izraelce.

U 46. minuti ušao je i Petar Musa, a u narednih manje od deset minuta Rafa Silva i Grimaldo odveli su domaćina do pobjede.

Embed from Getty Images

PSG je bio bolji od Juventusa s 2:1, a kako je krenulo, sve se činilo da će Juventus doživjeti potop. Niti do polovice prvog poluvremena PSG je pobjegao na 2:0.

Dvostruki strijelac za domaćina bio je nezadrživi Kylian Mbappe, ali Juventus se ipak uspio u nastavku susreta probuditi i doći do smanjenja preko Westona McKennieja, ali ne i do poravnanja.

Embed from Getty Images

Liga prvaka, prvo kolo:
Sevilla - Manchester City 0:4
Borussia Dortmund - Kopenhagen 3:0
Benfica - Maccabi Haifa 2:0
PSG - Juventus 2:1

FOTO: EPA/Julio Munoz

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Borussia D.3:0København
Sevilla0:4Manchester City
1Manchester City 614:2+1214
2Borussia D. 610:5+59
3Sevilla 66:12-65
4København 61:12-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!