Tenis

Jabeur zaustavila dobar put Tomljanović, Garcia bolja od Gauff

Matej Kačan • srijeda, 07.09.2022.
Jabeur zaustavila dobar put Tomljanović, Garcia bolja od Gauff
Foto: EPA

Kompletiran je i sastav prvog ženskog polufinala US Opena. U njemu će igrati Tunižanka Ons Jabeur i francuska predstavnica Caroline Garcia...

Odlična forma i igre Ajle Tomljanović na US Openu ipak su stali na četvrtfinalu. Rođena Hrvatica poražena je u dva seta od pete nositeljice, Tunižanke Ons Jabeur.

Jabeur je slavila u dva seta, ali uz dosta dobru igru i otpor Tomljanović. Uzela je Tunižanka prvi break i povela s 3:1, Ajla se vraća na 3:3, ali onda odmah potom gubi servis i Jabeur sa 6:4 uzima prvi set.

U drugom setu slična priča, Jabeur otvara s 2:0, ali Tomljanović se odmah vraća. S dva breaka u nizu nakon 3:2 povela je Australka i s 5:3, ali ipak gubi servis i ide se u tie-break gdje Jabeur s 7:4 ide u polufinale.

Tamo će igrati protiv 17. nositeljice Caroline Garcije. Pobjednica Cincinnatija u sjajnoj je formi i ima 13 pobjeda u nizu. Posljednja je došla protiv domaće uzdanice, mlade Cori Gauff.

Pružila je Gauff dobar otpor, ali Garcia je u ključnim trenucima bila bolja pa nakon 4:0 u prvom setu uspješno zadržava prednost breaka za 6:3, dok u drugom setu odmah otvara s 2:0 i privodi meč kraju.

US Open, četvrtfinale tenisačica:
Cori Gauff (SAD, 13) - Carolin Garcia (Fra, 17) 3:6, 4:6
Ons Jabeur (Tun, 5) - Ajla Tomljanović (Aus) 6:4, 7:6

FOTO: EPA/Justin Lane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!