Nogomet

Senzen: 'Utakmice Lige prvaka ne možete nadomjestiti ničim drugim, moramo to iskoristiti'

Mihaela Bradovski • utorak, 13.09.2022.
Senzen: 'Utakmice Lige prvaka ne možete nadomjestiti ničim drugim, moramo to iskoristiti'
Foto: FaH

Osim što će Dinamova prva momčad u srijedu na San Siru igrati veliku utakmicu protiv Milana, njegovi juniori nekoliko sati ranije odradit će dvoboj s vršnjacima iz Milana...

Mlada Dinamova momčad sutra s početkom u 14:30 sati gostuje kod Milana i pokušat će ponoviti dobar nastup protiv Chelseaja kojeg je svladao s 4:2.

"Raspoloženje je odlično. Kao i prošli put, svi igrači su nam na raspolaganju. Odabrali smo 20-oricu koja kreću na put", kaže trener Dinamovih juniora Ivan Senzen.

U juniorskom prvenstvu Dinamo je za vikend bio bolji od Šibenika s uvjerljivih 5:0.

"Iako rezultat na to ne upućuje, bila je to dosta zahtjevna utakmica i generalno protivnik koji nam je stvarao određene probleme. Na kraju smo utakmicu zaključili u najboljem svjetlu, a dečki su prikazali stvarno dobar nogomet što je nagrađeno s pobjedom."

Sutra je na rasporedu puno zahtjevniji dvoboj. Usporedio je Senzen Chelsea i Milan.

"Naravno da smo analizirali protivnika. Razlike nisu prevelike, ali Milan gaji tu malo više defenzivnu igru, ako to možemo tako nazvati. Očekujem da bismo mu se mogli nametnuti, a hoćemo li uspjeti u tome vidjet ćemo sutra. Vjerujem da možemo prikazati naš stil, napadački, i da ćemo to odraditi dobro."

Protiv Chelseaja je Dinamo bio iznimno uspješan, pobjedu su ostvarili i seniori i juniori kojima je ovo također fantastična prilika da se pokažu.

"Prilika je nevjerojatna. Baš smo komentirali, dvije pobjede u istom danu, protiv takvog velikana, nisam baš siguran da će se puno ponavljati. Utakmice Lige prvaka ne možete nadomjestiti ničim drugim i ova generacija jednostavno mora iskoristiti ovu priliku da se natječe s momcima koji su u njihovom rangu, protiv momčadi s puno reprezentativaca. Za sada su pokazali da se mogu nositi sa svima. Bez straha, respekt prema protivnicima, ali mi smo dobri."

Taktika za Milan je pripremljena.

"Imamo taktiku, diskutirat ćemo danas pogotovo o njima, ali nećemo ništa otkrivati. Uz tu dobru pripremu mislim da će izvedba biti dobra, a za rezultat ćemo vidjeti."

Senzen je u dosadašnjim susretima dosta rotirao momčad.

"Već sam jednom napomenuo da je Dinamova svlačionica puna kvalitete i na neki način tako komentiram i s igračima. Netko će donijeti određenu vrstu kvalitete, a koja će to vrsta biti, koje nijanse, to ovisi o igračima. Uvijek mislim da postoji jedno pet, šest, sedam igrača koji su najveći nositelji, a ostali su tu koji taj dio kvalitete nadopunjuju. Mladim momcima je nemoguće igrati svaka tri ili četiri dana stoga su rotacije stvarno potrebne. Hoćemo li s tim rotacijama nekada pogoditi ili pogriješiti, vjerojatno hoćemo. Cilj je da se igrači nadmeću, da svi dobiju svoju priliku i da momčadski funkcioniramo. A nama da nađemo balans tko u određenoj situaciji može dati više."

Veliki doživljaj za Dinamove juniore je i što na gostovanje u Ligi prvaka putuju sa seniorskom momčadi.

"To je stvarno perfektno. Svim će dečkima ostati u sjećanju do kraja života. I rekao bih, što je možda i najljepše u tom čitavom danu, odradio si svoj posao i onda relaksirano sjedneš na San Siro i pogledaš utakmicu prve momčadi. Cjelokupan doživljaj je jedno nezaboravno iskustvo i sigurno će im pomoći u karijerama."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!