Vodeni sportovi

Stipanović i Bilić drže odlično drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.09.2022.
Stipanović i Bilić drže odlično drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda
Foto: FaH

Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Tudor Bilić zauzimaju drugo mjesto nakon tri dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u američkom Marbleheadu...

Splićanin i Trogiranin su u jedriličarskom središtu pored Bostona prvenstvo otvorili pobjedom, a potom su imali sedmi i treći ulaz u cilj, te s 11 negativnih bodova drže drugo mjesto. Vode Talijani Diego Negri i Sergio Lambertenghi s 9 bodova, dok su na trećoj poziciji s 19 bodova Poljak Mateusz Kusnierewicz i Brazilac Bruno Prada.

Druga hrvatska posada Marko Mišura/Tonko Barać drže 31. mjesto s 107 bodova.

U ovoj drevnoj klasi, čije je prvo Svjetsko prvenstvo održano prije točno 100 godina, prošle godine su dvostruki olimpijski doprvak Stipanović i Bilić postali svjetski viceprvaci, a ove godine i europski prvaci u Kopenhagenu.

Iako klasa Zvijezda (Star, Stella) više nije olimpijska, i dalje okuplja vrhunske jedriličare, pa na SP-u nastupa i bivši pobjednik America's Cupa Paul Cayard.

U Marbleheadu se natječu 84 posade, najmlađemu sudioniku je 23 godine, a najstarijem Amerikancu Johnu Chiarelli čak 85 godina.

Prvenstvo završava 18. rujna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!