Tenis

Čilić se zahvalio Federeru: 'Hvala ti za sve što si napravio za tenis'

Branimir Korać • subota, 17.09.2022.
Čilić se zahvalio Federeru: 'Hvala ti za sve što si napravio za tenis'
Foto: EPA

Roger Federer završava igračku karijeru i odlazi u zasluženu mirovinu. Među onima koji su mu se zahvalili za sve što je ponudio je i Marin Čilić...

Marin Čilić i Roger Federer susreli su se tijekom karijere 11 puta, a Marin je upisao samo jednu pobjedu. Bila je to pobjeda u njegovom možda i najboljem meču karijere, u polufinalu US Opena 2014. godine kada je slavio sa 6:3, 6:4, 6:4 i kasnije stigao do svoje jedine Grand Slam titule.

Federer ga je dva puta zaustavio u finalu Grand Slam turnira, u Wimbledonu 2017. godine kada se Marin mučio sa žuljevima i glatko izgubio 6:3, 6:1, 6:4 te u finalu Australian Opena 2018. godine u sjajnom meču sa 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1.

Federer sada odlazi u mirovinu, zadnji put s Marinom se sastao prošle godine u drugom kolu Roland-Garrosa gdje ga je svladao sa 6:2, 2:6, 7:6, 6:2, a Marin mu se zahvalio na svemu što je napravio za tenis.

"Hvala ti za sve što si napravio za tenis, primjer kakav si bio na terenu i van njega koji je inspirirao milijune ljudi. Bila mi je čast dijeliti teren s tom. Želim sve najbolje tebi i tvojoj obitelji."

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!