Nogomet

Franjić: 'Danci imaju nedostataka u fazi obrane, nadamo se to iskoristiti'

Matej Kačan • četvrtak, 22.09.2022.
Franjić: 'Danci imaju nedostataka u fazi obrane, nadamo se to iskoristiti'

U-21 hrvatska reprezentacija sprema se za susrete s Danskom u kvalifikacijama za EURO, a svoju najavu susreta ponudio je Wolfsburgov Bartol Franjić...

Mladi hrvatski reprezentativac Bartol Franjić nakon oporavka od ozljede i odrađenog transfera vratio se u U-21 vrstu za dodatne kvalifikacije protiv Danske. Franjić očekuje teškog suparnika, ali i spremnu Hrvatsku.

"Ekipa diše vrlo dobro. Okupili smo se nakon dugo vremena, atmosfera je vrlo dobra i očekujem da ćemo spremni dočekati Dance. Naravno da smo ih analizirali, to je vrlo dobra ekipa. Imaju odlične pojedince i fazu napada, ali i nedostatke u fazi obrane. Nadam se da ćemo iskoristiti te nedostatke, iskoristiti šanse i pobijediti."

Danci bi po stilu igre mogli biti slični Norvežanima s kojima se Hrvatska već srela.

"To je sličan skandinavski stil. Mislim da su Danci najkvalitetniji od svih i da će to pokazati u ove dvije utakmice. No, nadam se da ćemo se mi pokazati kvalitetniji od njih i pobijediti."

Franjić nije bio na lipanjskom okupljanju, zato sad želi što više pomoći.

"Pratio sam, to su utakmice smo mogli osigurati EURO bez dodatnih kvalifikacija, ali nažalost nismo uspjeli. Imamo dan pripreme te ćemo još nešto analizirati i napraviti drugi dio, nadam se da ćemo biti spremni."

Promijenio je Franjić klub na ljeto, otišao u Bundesligu i to iskustvo trebala bi biti dodatna pomoć.

"Zasad je sve odlično. Zadovoljan sam iako je teža liga i više se radi. Priviknuo sam se i mislim da će biti bolje i bolje. Dolaziš iz ozbiljne lige pun samopouzdanja i svi igrači koji to osjete su to iskusili, nadam se da ćemo u reprezentaciji pokazati to samopouzdanje i dizati cijelu ekipu", kazao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!