Nogomet

Modrić: 'Izlazak Brozovića nas je poremetio, ali svejedno smo odigrali dobru utakmicu'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.09.2022.
Modrić: 'Izlazak Brozovića nas je poremetio, ali svejedno smo odigrali dobru utakmicu'
Foto: FaH

Hrvatska je izborila nastup na završnom turniru četvrtom uzastopnom pobjedom u Ligi nacija. Prvo mjesto osigurano je slavljem u Beču...

Luka Modrić odigrao je još jednu dobru utakmicu, puno je pretrčao, postigao pogodak i igrao važnu ulogu u prolazu Hrvatske na završni turnir Lige nacija.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. Ušli smo odlično, poveli 1:0 i onda smo primili taj brzi gol i tu su oni u jednom periodu utakmice bili bolji. Imali su dvije jako dobre šanse koje na sreću nisu zabili. Drugo poluvrijeme smo znali da moramo poboljšati igru, biti još okomitiji i to smo i napravili. Postigli dva zgoditka i kad se pogleda čitava utakmica smatram da smo bili bolji i zaslužili ovu pobjedu."

Izlazak Marcela Brozovića zbog ozljede jako je poremetio Hrvatsku.

"Definitivno da nas je izlazak Brozovića poremetio jer je on igrač koji puno znači za ovu ekipu. Lovro je ušao dobro, pogotovo drugo poluvrijeme. Trebalo mu je malo da uđe u utakmicu, da se zagrije jer je ušao nezagrijan. Sve u svemu, bez obzira na Brozovićev izostanak u drugome smo poluvremenu odigrali stvarno dobru utakmicu."

Odličan nastup u Ligi nacija puno znači i prije početka Svjetskog prvenstva.

"Napravili smo ono što smo željeli. Imamo Svjetsko prvenstvo pred nama, ovih zadnjih pet utakmica je putokaz kako trebamo igrati, kako se trebamo odnositi prema dresu i ako ovako nastavimo bit ćemo opasni za sve na SP-u. Ipak, ne trebamo se zanositi s najavama, očekivanjima, trebamo se boriti kao ekipa, za drugoga, igrati kako igramo. Mi kao ekipa, stožer, moramo ostati čvrsto na zemlji."

Embed from Getty Images

Modrić nije htio uspoređivati današnju momčad s onom koja je osvojila srebro u Rusiji.

"Ne bih ulazio u te priče, uspoređivao. Imamo drugačiju ekipu, dosta dobre alternative, 26 igrača koliko će izbornik voditi, koji u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve reprezentacije i to je sigurno jedno lijepo saznanje."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!