Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice idu po prvu pobjedu na SP-u, slijedi Dominikanska Republika

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.09.2022.
Hrvatske odbojkašice idu po prvu pobjedu na SP-u, slijedi Dominikanska Republika

Hrvatska odbojkaška reprezentacija sutra u Grupi B optimistično čeka utakmicu protiv Dominikanske Republike koju na FIVB Svjetskom prvenstvu igraju u 17:30 sati...

Reprezentativke Lea Deak i Izabela Štimac otkrivaju što očekuju od ekipe s kojom se do sada nisu imale prilike susresti.

"Znamo o njima da su iskusna i napadačka ekipa koja dugo godina igra zajedno tako da je najbitnije da u utakmicu uđemo fokusirani i da cijeli tijek utakmice ovisi o nama i našem držanju taktike", najavila je Lea Deak.

Na otvaranju prvenstva Hrvatska je poražena od reprezentacije Poljske. Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja i Tajland. Hrvatska 28. rujna u 14 sati igra protiv Tajlanda, 29. rujna u 17.30 protiv Turske te 1. listopada u 17.30 sati protiv Koreje.

"U utakmici s Poljskom smo pokazale da možemo parirati velikim ekipama na ovako velikom natjecanju. Pokazale smo kako funkcionira naša obrana, naš prijem i napad. Ako ćemo tako igrati s ostalim ekipama na ovom natjecanju, možda ćemo i slaviti", izjavila je Izabela Štimac.

Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FIVB Svjetsko prvenstvo igra se do 15. listopada u Nizozemskoj i Poljskoj. Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na Sport klub kanalima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!