Nogomet

Bišćan: 'Ponosan sam na ove dečke, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet i za sebe'

Mihaela Bradovski • utorak, 27.09.2022.
Bišćan: 'Ponosan sam na ove dečke, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet i za sebe'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine izborila je nastup na Europskom prvenstvu u dramatičnom uzvratu u Vejleu protiv Danske koja je svladana na jedanaesterce...

Igor Bišćan osjetio je olakšanje nakon prolaska Hrvatgske na Europsko prvenstvo. Unatoč lošem ulasku u utakmicu, Hrvatska je pronašla način kako okrenuti dvoboj.

"Trajalo je koliko god je moglo trajati, drama je bila stvarno na vrhuncu, ali dečki su pokazali da prije svega imaju karakter, da se bore za reprezentativni dres sa svime što imaju. Kvaliteta, kao što znamo, nikad nije bila niti upitna. I u ovakvoj utakmici koju smo otvorili stvarno loše i stavili se u jako tešku poziciju protiv jednog jako, jako kvalitetnog protivnika, okrenuti, reagirati na način na koji su reagirali, izdržati sve ovo što se događalo, na kraju i te jedanaesterce, kapa im do poda. Ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet i za sebe."

Bišćan je bio ponosan na igrače koji su izvukli ovu utakmicu na najbolji mogući način.

"Ponosan sam na njih. Bio bih ponosan i da nismo na kraju izborili plasman jer su kroz čitave kvalifikacije bili pravi, onakvi kakvi bi trebali biti mladići koji predstavljaju svoju zemlju. Presretan sam, ali bit ću još više u narednim danima. Dosta je ovo bilo stresno i napeto. Nije nam bilo jednostavno niti lagano, zadnjih par utakmica, ali ovako je još slađe."

Iako je dosta igrača nedostajalo, Bišćan morao kemijati sa sastavom, dobro su reagirali oni s klupe i dali svoj doprinos.

"Dečki su tu da svaki da svoj doprinos. To je ono što smo uvijek naglašavali. Svi su dali svoj obol, nije bilo jednostavno. Da ne ulazim u neke stvari, imali smo problema i sa zdravljem, i opće, generalno i s ozljedama i ovoj je momčadi nedostajalo puno igrača. I neki stari koji su izgurali dosta od kvalifikacija. Nismo o tome pričali, nismo se žalili nego smo se trudili i borili ostvariti svoj cilj."

Za manje od godinu dana slijedi Europsko prvenstvo.

"Trebamo se odmoriti, pratiti dečke i nadati se da ćemo biti zdravi. Trebamo biti i ovako jaki duhom, mentalno čvrsti i imat ćemo što reći."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!