Košarka

Bojan stigao u Detroit: 'Znao sam da će me razmijeniti, ovdje trebam usmjeravati mlađe'

Matej Kačan • srijeda, 28.09.2022.
Bojan stigao u Detroit: 'Znao sam da će me razmijeniti, ovdje trebam usmjeravati mlađe'
Foto: FaH

Bojan Bogdanović stigao je u Detroit odmah na prvi dan trening kampa te je podijelio prve dojmove oko nove sredine, kao i svoje uloge u njoj...

Iako je donedavno bio na Eurobasketu i tek kasno u prijelaznom roku je razmijenjen u Detroit, Bojan Bogdanović već je stigao na prvi dan trening kampa. Hrvatski košrkaš odmah je ponudio prve dojmove iz Pistonsa.

"Otprilike sam znao da ću biti razmijenjen, samo sam čekao da vidim gdje ću završiti. Jako sam uzbuđen što sam ovdje s ovom skupinom mladih igrača i iskusnim trenerom. Zasad je sve super", prvi su Bogdanovićevi dojmovi.

"Tek smo krenuli s kampom pa ću tek razgovarati o mojoj ulozi u ekipi kroz narednih nekoliko dana. No, ovdje sam da pomognem kako god je moguće", rekao je.

Pun hvale za Bogdanovića je Dwayne Casey, iskusni trener i nekadašnji osvajač nagrade za trenera sezone u NBA ligi.

"On može igrati na obje krilne pozicije, pametan je i dobar je šuter. Poznaje igru, zna kako igrati i bez lopte te će se sigurno otvarati prostor za Cadea, Iveya i Saddiqa. Gledao sam ga, već priča s mlađim igračima, govori im što i kako raditi. Ne možete procijeniti takvu vrijednost, zato nam je jako koristan. To što je došao natrag u SAD na prvi dan kampa govori dovoljno o tome kako se osjeća oko Detroita", rekao je.

Sam Bojan je prokomentirao svog trenera.

"Uvijek se temelji na obrani, to mu je filozofija. Bio je dio ekipe koja je uzela naslov, jedan je od najiskusnijih ljudi u ligi. Sjajno je za mlade igrače da ih on vodi, imam samo dobre riječi za trenera", rekao je, pa nastavio o svom mentalitetu:

"Radit ću što moram na svakoj utakmici. Mislim da sam najstariji ovdje u svlačionici, moram biti vokalni vođa, pričati s mladim igračima i pokušati ih dobro usmjeriti. No, moj se mentalitet neće mijenjati, želim biti unutar svake utakmice", zaključio je.

FOTO: HINA/Miljenko Klepač

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!